Scania Beers B.V.

2009-01-05

Scania toont uitgebreid productaanbod op Truck & Transport 2009

Nadruk op XPI motor, V8 `King of the Road' en Services

Brussel, 5 januari 2009 - Scania toont op de aankomende Truck & Transport, die plaatsvindt van 17 t/m 20 januari te Brussel, een groot aantal varianten van haar XPI motorplatform, waarbij aan de Euro 5-norm wordt voldaan zonder gebruik te maken van AdBlue. Tevens staat de stand in het teken van de V8 King of the Road en het uitgebreide aanbod Services. Op de speciale Eco-stand staat een innovatief Scania P270 EEV vuilnisophaalchassis met lage instap en unieke ethanol motor. Scania toont hiermee aan klaar te zijn voor een duurzame toekomst.

Op de Scania stand zijn vier van de zes voertuigen uitgerust met Scania's gepatenteerde XPI motor, variërend in 230, 400, 440 en 480 PK. De Scania XPI Euro 5 motoren maken gebruik van het EGR (Exhaust Gas Recirculation) systeem waardoor er geen AdBlue toegevoegd hoeft te worden. Dit bespaart niet alleen in de operationele kosten, maar resulteert ook in een gewichtsbesparing voor het chassis. Bovendien is dit systeem gebruiksvriendelijker voor de chauffeur omdat deze alleen diesel hoeft te tanken.

De Scania R480 Topline met extra hoog dak en R400 met comfortabele Highline cabine zijn beide uitgevoerd met het nieuwe 2-balgs luchtveersysteem met lichtgewicht koppelschotel. Dit leidt tot een gewichtsbesparing van zo'n 120 kg op het chassis. De R480 is voorzien van tal van veiligheidsopties, zoals Electronic Stability Program (ESP), Lane Departure Warning (LDW), Adaptive Cruise Control (ACC) en Tyre Pressure Monitor (TPM). De Scania R400 is een lichtgewicht trekker, welke een rijklaar eigengewicht heeft van ca. 6.800 kg, inclusief Scania Retarder en PTO. De Scania P230 XPI voldoet, behalve aan de Euro-5 norm, zelfs al aan de nog strengere EEV norm en is daarmee zeer geschikt voor distributietoepassingen binnen de gereguleerde stadscentra. Dankzij de lage instap biedt dit voertuig de chauffeur veel comfort bij het in- en uitstappen.

Uiteraard ontbreekt Scania's topmodel niet. De R620 V8 `Passion for Power', is voorzien van het exclusieve `King of the Road' pakket, welke speciaal voor klanten binnen de Benelux is samengesteld. Het model beschikt op het gebied van interieur en exterieur over een aantal unieke elementen, waarmee de eigenaar de exclusiviteit van het topmodel nog eens extra benadrukt. Ten slotte wordt het bouwsegment vertegenwoordigd door een Scania G 420 6x4 chassis. Deze compacte dagcabine kan worden ingezet voor veelzijdige toepassingen en beschikt over een krachtige EGR Euro 4 motor.
Verder kunnen bezoekers enkele vernieuwde productdetails bekijken. Zo zijn alle voertuigen voorzien van het grafisch verbeterde instrumentencluster in het dashboard en zijn de slaapcabines uitgerust met het verbeterde matras. Samen met de smallere uitklapkussens aan hoofd- en voeteneinde van het onderbed verhoogt dit het comfort, aangezien de stoelen minder verplaatst hoeven te worden. Met de verbeterde kastenwand is de opbergruimte met maar liefst 25% toegenomen. Ook nieuw zijn de hogedruk koplampsproeiers die zorgen voor een optimaal zicht en optimale zichtbaarheid op de weg. Qua Services presenteert Scania, naast het uitgebreide programma werkplaatsdiensten, voornamelijk de business partner Reflex Truck Rental en het nieuwe aanbod van Scania Driver Training. Bezoekers kunnen zich bij Scania Driver Training laten informeren over alle details op het gebied van de nieuwe Europese richtlijn vakbekwaamheid Beroepschauffeurs. Scania biedt met de Driver Training flexibele oplossing om aan deze verplichte herscholing te voldoen.

U vindt Scania van 17 t/m 20 januari in Paleis 12, stand 12.07.

Logo Truck en Transport-322

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com