Gemeente Tilburg

Tilburg, 12 januari 2009

UITNODIGING

Officiële start A-Team op Besterdplein

Op zaterdag 17 januari om 13.30 uur vindt op het Besterdplein de officiële start plaats van het A-Team. U bent van harte welkom bij deze feestelijke start (ter hoogte van de Hoefakkerstraat). Vanaf deze dag kunt u en alle andere Tilburgers gratis gebruik maken van deze nieuwe gemeentelijke service die de woningen veiliger, gezonder en zuiniger moeten maken. Burgemeester Ruud Vreeman, het A-Team en de betrokken organisaties zijn aanwezig. Bewoners van het Besterdplein en de omliggende straten krijgen deze dag als eerste de gelegenheid om een afspraak te maken met een van de adviseurs van het A-Team. Wat doet het A-Team?
Het A-Team adviseert bewoners gratis over vier belangrijke zaken in de woning. Het gaat over woninginbraak, brandveiligheid, energiebesparing en gezond wonen. Het gesprek bij u thuis vindt plaats aan de hand van een uitgebreide checklist. Naar aanleiding van dit gesprek en een rondgang door de woning, krijgt u een schriftelijk advies voor de noodzakelijke verbeteringen. Soms betekent dit dat er betere sloten nodig zijn op ramen of deuren. Het kan ook zijn dat uw huis te vochtig is of beter beveiligd kan worden tegen brand. Vaak blijkt dat er nog heel wat te besparen valt op uw energieverbruik. Dat is gunstig voor uw portemonnee maar ook voor het milieu. Klussendienst
Naast het gratis advies kunt u het A-Team vragen om de verbeteringen bij u thuis uit te laten voeren. Dit kan tegen een laag uurtarief. De klusjesman brengt dan de benodigde materialen mee. Hij gaat niet een heel huis verbouwen (dak isoleren e.d.) maar wel de kleine verbeteringen aanbrengen zoals: brandmelders, isolatiefolie achter de verwarming, betere sloten, tochtstrips of een waterbesparende douchekop. Kunt u er niet bij zijn, neem dan contact op met het A-Team via: Telefoon A-Team: 013 4641120 of e-mail: ateam@woonadviesteam.nl Meer informatie is ook te vinden op www.tilburg.nl (zoekterm: A-Team). Tot ziens op zaterdag 17 januari. Naast het A-Team staat ook de warme chocolademelk voor u klaar! Het A-Team is tot stand gekomen door samenwerking tussen Brandweer, Politie, GGD, Diamant-groep en gemeente.

Postbus 4123
5004 JC Tilburg
T 013 4641120
E ateam@woonadviesteam.nl