Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 13 januari 2009

Wandelexcursie langs ijsschotsen en trekvogels

Balgzand is een van de parels van Landschap Noord-Holland. Echter, in deze koude periode geeft het een uitzonderlijk landschappelijk beeld. Er liggen namelijk grote ijsschotsen in dit waddengebied en tegelijkertijd keren veel trekvogels terug uit het zuiden doordat de dooi inmiddels is ingetreden.

Veel steenlopers zoals kanoet- en bonte strandloper zijn afhankelijk van voedsel uit de bodem. Met hun puntige snavels poeren ze in het wad. Verder zijn er kieviten, goudplevieren en zilverplevieren te zien. De gids van Landschap Noord-Holland verwelkomt u op zaterdag 17 januari om 11.00 uur in natuurinformatiecentrum 't Kuitje aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder.

Aanmelden is gewenst, maar terplekke aansluiten mag ook. Aanmelden kan bij de InformatieWinkel tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Wij adviseren u een verrekijker mee te nemen.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl