Protest tegen verbindende snelweg A12/A28 omgeving Utrecht


Bewoners maken een menselijk lint door natuurgebied

BUNNIK, 20090114 -- Op zaterdag 17 januari 2009 om 15.00 uur voeren inwoners van Bunnik e.o. en bezoekers van het Nationale Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Kromme Rijngebied tussen Bunnik en Utrecht actie tegen de plannen voor een mogelijke verbindingsweg tussen A12 en A28 dwars door het landschap tussen Landgoed Rhijnauwen en de bebouwde kom van Bunnik.

Die plannen zijn te vinden in de door Rijkswaterstaat opgestelde Startnotitie Ring Utrecht. Het is onbegrijpelijk dat in deze tijd nog plannen worden ontwikkeld en voorgelegd die door een gebied met een dergelijke waarde gaan. Rhijnauwen maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur van de provincie Utrecht en is een geliefd recreatiegebied voor de bewoners van Utrecht en de wijde omgeving met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar.
De actie zal bestaan uit het vormen van een menselijk lint op een deel van het geplande tracé. We laten zo een stukje zien van het litteken dat deze weg in het landschap zal veroorzaken en de overlast voor ons als bewoners van Bunnik.
Vanaf 14.30 uur wordt er verzameld bij het Witte Bruggetje op het Vagantenpad
en bij de parkeerplaats op de Rhijnauwenselaan (Stayokay).

Ook zullen er vanuit de lokale én landelijke politiek vertegenwoordigers meedoen.