Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- 8 januari 2009

EA: 'Gebed leeft onder jongeren'

Op 17 januari komen in heel Nederland jongeren bij elkaar om samen te bidden. In 35 plaatsen organiseren jongeren zelf een Prayer Night om te bidden voor elkaar, familie, ons land, Israël en de nood in de wereld. Er doen dit jaar tien steden meer mee dan vorig jaar, dat is een stijging van 30 procent. Jongeren blijken enthousiast met dit project aan de slag te gaan en melden zich spontaan aan. "Blijkbaar leeft gebed onder jongeren," concludeert de Evangelische Alliantie, "zeker als ze het op hun eigen manier in kunnen vullen. We kregen dit jaar zelfs een aanmelding uit België."

Anders
Iedere Prayer Night is uniek. Jongeren krijgen de kans hun eigen invulling aan deze avonden te geven. Alle bijeenkomsten hebben het thema "One for all, all for One, maar er zijn veel verschillende manieren om te bidden. Een Prayer Night biedt de bezoekers de kans om kennis te maken met andere vormen van gebed maar ook om andere (christelijke) jongeren te ontmoeten.

Meedoen
De EA en de organistoren ter plaatse nodigen jongeren van harte uit om mee te bidden. Op www.prayernight.nl staat meer informatie over de avonden en een overzicht met alle adressen. De EA coördineert het project en ondersteunt hen met promotie, tips, een handboek en bepaalt het centrale thema. Volwassenen kunnen op 17 januari ook samenkomen om te bidden. Overdag is dan in twaalf plaatsen een bijeenkomst van de Nationale Gebedsdag (zie www.nationalegebedsdag.nl). De Nationale Gebedsdag en de Prayer Night gaan vooraf aan de Week van Gebed (18-24 januari). De EA geeft gebedsfolders uit voor kinderen, jongeren en volwassenen. Op tal van plaatsen in Nederland zijn in deze week interkerkelijke gebedsbijeenkomsten.

EINDE PERSBERICHT www.ea.nl

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.prayernight.nl of contact opnemen met Herm van Veen tel. 0343-513693, prayernight@ea.nl.

---- --