Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 14-01-09

JAMMM brands & entertainment - Vaartweg 180 - 1217 SZ Hilversum - t: 035-75 06 790

Kurtis Blow bij show the Fringe op Noorderslag

Zaterdag 17 januari maakt Kurtis Blow zijn opwachting tijdens de show van theFringe in de LiveXS kelder op Noorderslag in Groningen

De muziek van theFringe laat zich nog het best omschrijven als Electro-Hiphop-Funk waarin intelligente Nederlandstalige raps en krachtige melodielijnen met elkaar verweven zijn. Het viertal heeft vorige maand nog zowel de publieksprijs als de muzikantenprijs gewonnen van de Grote Pijs van Nederland. Nu heeft theFringe bestaande uit 2 dj's/producers: Mixt Ape en Deeds en 2 mc's: Dan Stezo en Proskript, Kurtis Blow weten te strikken voor hun show op Noorderslag.

De band weet op originele manier breakbeats, electro baslijnen en invloeden uit stromingen als Baile Funk en Miami Bass met elkaar te vermengen. De sound is het best te vergelijken als een clash tussen hiphop en electro. Ondanks deze vernieuwende stijl past een Old School legende als Kurtis Blow naadloos in hun energieke show.

Dankzij hun unieke benadering is theFringe door TMF verkozen als TMF Talent om een videoclip te maken in het Kweekvijver project. Hun eerste single 'Eindbaas' heeft wekenlang op hoge rotatie op TMF en TMF NL gedraaid en kan met ruim 50.000 views op Youtube vrijwel niemand ontgaan zijn. 31 januari komt de tweede single met bijbehorende videoclip uit. Bij aankoop van de single via www.music.nokia.nl ontvang je hun eerste EP "Plan Van Aanpak" gratis.

De show van theFringe met Kurtis Blow vindt a.s. zaterdag 17 januari om 23.00u plaats in de LiveXS kelder in de Oosterpoort op Noorderslag.

Noot voor redacties:


*