Ingezonden persbericht


**Persbericht**

'Demonstranten gooien schoenen naar verantwoordelijken Gaza oorlog'

Zaterdag 17 januari 2009 13:00, De Dam, Amsterdam

Schoenenprotest tegen de aanvallen op Gaza

Activisten zullen zaterdag massaal schoenen gooien naar beeltenissen van de Israëlische president Olmert, scheidend president Bush van de VS, premier Balkenende en president Hosni Mubarak van Egypte, als protest tegen hun steun aan de aanvallen van het Israëlische leger op de Gazastrook.

Het protest volgt op weken van protesten tegen de Israëlische bombardementen en beschietingen. Bij deze aanvallen zijn tot nu toe al meer dan 1000 Palestijnse burgers omgekomen.

Het gooien van schoenen is door anti-oorlogsactivisten wereldwijd overgenomen als symbool nadat de Irakese journalist Muntazer al-Zaidi op 14 december 2008 twee schoenen gooide naar President Bush en daarbij riep 'Hond, dit is voor de weduwen en wezen en alle mensen die zijn gedood'.

De actie is het initiatief van de Internationale Socialisten in samenwerking met actiegroep Amsterdam voor Palestina, het Nederlands Palestina Komitee, KMAN en de Marokkaanse Raad Zeeburg en zal plaatsvinden op Zaterdag 17 januari 2009 13:00, De Dam te Amsterdam.