Gemeente Brummen


Tijdelijke verkeersregelinstallatie kruising Zutphensestraat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 17-01-2009)

Sinds woensdag 14 januari 2009 komt u op de Zutphensestraat, ter hoogte van de Vulcanusweg verkeerslichten tegen. De gemeente heeft hier een verkeersregelinstallatie geplaatst in verband met een verkeersveilige situatie. Verwachting is dat de verkeerslichten ongeveer een half jaar blijven staan.

In verband met de bereikbaarheid van Buiten de Veste en de komende (voorbereidende) werkzaamheden voor de toekomstige uitbreiding van de woonwijk Elzenbos, is er een nieuwe (bouw)weg aangelegd. Deze weg heeft, vooruitlopend op de toekomstige verkeerssituatie de naam Het Stroomdal gekregen. Deze aansluiting op de Zutphensestraat wordt de komende periode intensiever gebruikt, onder andere door bouwverkeer en bewoners en gebruikers van Buiten de Veste. Komend vanaf Het Stroomdal is het uitzicht slecht. Om de verkeersveiligheid optimaal te houden en daarmee te voorkomen dat er ongelukken gebeuren heeft de gemeente daarom een verkeersregelinginstallatie geplaatst.

Binnen de plannen voor de uitbreiding van de wijk Elzenbos is op dit kruispunt een rotonde voorzien. Om dit te realiseren moeten er wel enkele bomen worden gekapt. De procedures hiervoor lopen op dit moment nog. Als alles volgens planning verloopt wordt de rotonde komende zomer gerealiseerd.