Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 17-01-2009

Aangifte diefstal schapen

BEILEN Een 47-jarige inwoner uit Hijken heeft vrijdagmiddag aangifte gedaan van diefstal. De afgelopen weken zijn uit zijn weiland aan De Musels meerdere schapen weggenomen. Vermoedelijk worden de schapen in de nachtelijke uren of vroeg in de morgen uit de wei gehaald. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900 88 44. (09-004108)

Aanhoudingen betreffende winkeldiefstal

MEPPEL De politie heeft vrijdagmorgen een 16-jarige jongen uit Meppel aangehouden naar aanleiding van winkeldiefstal. De jongen had twee blikjes drinken weggenomen uit een supermarkt aan Het Vledder. De jongen deed ter plekke afstand van de twee blikjes. Na verhoor mocht de jongen het politiebureau verlaten. Een Halt-traject zal opgestart worden. (09-004042)

MEPPEL De politie heeft vrijdagmorgen een 52-jarige vrouw uit Meppel aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouw had haar boodschappen bij een supermarkt aan het Vledder niet betaald. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. De boodschappen werden alsnog door de vrouw betaald. (09-004070)

Gestolen jas terecht

ASSEN De politie heeft vrijdagavond op het Koopmansplein een 14-jarig meisje uit Assen aangehouden voor diefstal van een jas. De ouders van een 14-jarige jongen uit Assen herkenden de gestolen jas van hun zoon en spraken het meisje aan. Het meisje gooide de jas op straat en ging er vandoor. De politie kon het meisje achterhalen en ze werd aangehouden. Het meisje werd overgebracht naar het politiebureau en werd later door haar vader opgehaald. Een Halt-traject zal opgestart worden. De jas werd teruggegeven aan de eigenaar. (09-004245)

Ongeval door pallet op N34

ERM Vrijdagmiddag is een 35-jarige automobilist uit Veendam met zijn personenauto in botsing gekomen met een pallet op de N34. De man kon een pallet die op de rijbaan lag niet meer ontwijken. Gevolg was een klapband en schade aan de voorzijde van zijn auto. De man kwam met de schrik vrij. Zijn auto moest worden afgesleept. Op de rijbaan lagen nog een aantal pallets, deze werden verwijderd. Vermoedelijk zijn ze van een vrachtwagen gevallen. (09-004218)

Verkeersongeval met licht letsel

HOOGEVEEN Vrijdagavond is op de Grote Beer een 18-jarige automobilist uit Hoogeveen met zijn auto tegen een boom gereden. Hij raakte licht gewond aan zijn hoofd en hand en hij werd per ambulance naar het Bethesda ziekenhuis gebracht. Een 16-jarige inzittende uit Hoogeveen werd ook ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Twee andere inzittenden raakten niet gewond. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. De auto werd aangesleept. (09-004253)

Alcomobilisten aangehouden

TWEEDE EXLOERMOND De politie heeft vrijdagavond een 52-jarige automobilist uit Tweede Exloermond op het Zuiderdiep aangehouden. De man werd ter controle aan de kant gezet. Hij moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 240 ug/l (0,55 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur. De man kreeg ook nog een bekeuring omdat hij zijn autogordel niet droeg. (09-004240)

EMMEN De politie heeft vrijdagavond een 27-jarige automobilist uit Emmen aangehouden op de Ermerweg. De man werd ter controle aan de kant gezet. Hij moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man middels een ademanalyse 495 ug/l (1,13 promille). Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. (09-004229)

BEILEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige automobilist uit Wijster aangehouden op het Makkum. De man had gereden onder invloed van alcohol en dat werd bevestigd door een blaastest. Op het politiebureau scoorde man middels een ademanalyse 720 ug/l (1,64 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man kreeg ook een rijverbod van tien uur opgelegd. (09-004306)

Auto in brand

DALERPEEL Vrijdagavond is een personenauto op de Berkmeerweg uitgebrand. De 41-jarige eigenaar had de auto volgens eigen zeggen zonder brandstof achtergelaten. De man verklaarde tegenover de politie dat hij enige tijd later was teruggekomen met brandstof. De man had de tank gevuld, maar de auto wilde vervolgens niet starten. De man was vervolgens maar naar huis gegaan. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Onderzoek van de politie heeft niets opgeleverd. De auto brandde grotendeels uit en werd afgesleept. (09-004260)

Voor meer informatie over dit bericht of om in contact te komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe kunt u contact opnemen met telefoon 0592-451280.