Ingezonden persbericht


Recreatiepark de Leistert nieuwe ADAC Superplatz

Nederland heeft er weer een Superplatz bij

Stuttgart, 17 januari 2008 - De Duitse ADAC, één van de meest toonaangevende toeristenorganisaties van Europa, heeft dit jaar 11 Nederlandse campings onderscheiden met de titel Superplatz. In 2008 mochten nog 10 campings het predikaat Superplatz gebruiken. Uit de stijging van dit aantal wordt duidelijk dat de Duitse toeristenorganisatie de kwaliteit van de Nederlandse campings duidelijk waardeert.
De Nederlandse Superplätzen, allen lid van brancheorganisatie RECRON of Koninklijk Horeca Nederland, mogen een jaar lang dit predikaat voeren. Een prestatie van formaat, vergelijkbaar met de Michelin-sterren in de horeca. Vandaag ontvangen de campings deze eervolle oorkonde tijdens het ADAC Campinggala bij de CMT Stuttgart, een belangrijke internationale toeristenbeurs voor kampeerders. De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz zijn: Recreatiepark de Leistert (Roggel) (nieuw!) Recreatiepark Breebronne (Maasbree)
Comfortcamping Scheldeoord (Baarland)
Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel)
Camping De Kuilart (Koudum)
Camping Tempelhof (Callantsoog)
Kampeercentrum De Beerze Bulten (Ommen)
Camping De Paal (Bergeijk)
Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst)
Camping Roompot Beach Resort (Kamperland) Camping De Kleine Wolf (Ommen)

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ADAC Superplätze op: www.topcampings.net.

ADAC vermeldt de Superplatz-titels in haar campinggids, `Der Camperbibel'. Deze gids is voor vele kampeerders een belangrijke leidraad om een camping uit te zoeken. Het puntensysteem in de gids loopt van 7 (laagste score) tot 1 (hoogste score) voor toiletvoorzieningen. Andere faciliteiten als standplaats, verzorging, zwembaden en andere speelvoorzieningen worden gewaardeerd met sterren. Vijf sterren is de maximale score. Om de waardering Superplatz te verkrijgen en te behouden, moeten de campings voldoen aan strenge criteria, waaronder luxe voorzieningen en ruime kampeerplaatsen die tegemoet komen aan de hoge kwaliteitseisen van de gasten. Het predikaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht