Politie Gelderland-Zuid

Rijden onder invloed

Hedel, Culemborg, Nijmegen, Tiel, Zaltbommel, 17-01-2009 o Vrijdagavond en nacht zijn er verschillende mensen aangehouden omdat zij met alcohol op toch zijn gaan rijden. Bij twee automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.

In Culemborg zagen agenten omstreeks 02.30 uur een man rijden op de kloosterstraat. Gezien zijn rijstijl lieten ze hem stoppen en blazen. De 33-jarige man uit Tiel blies bij de blaastest F. Hierop hielden de agenten hem aan. Op het bureau blies de man 755 ug\l. Na deze uitslag werd zijn rijbewijs ingevorderd, welke tevens verlopen bleek te zijn. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Tiel

Rond 20.00 uur werd in Tiel op de Nieuwe Tielseweg een 22-jarige Tielenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Op de ademtest blies hij een A, waarna hij mee moest naar het bureau. Daar blies hij 330 ug/l. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur heengezonden.

Omstreeks 01.00 uur blies een 35-jarige man uit Tiel een F. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. Hier blies de man 395 ug/l. De Tielenaar kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Nijmegen

Rond 02.15 uur werd een beginnende bestuurder op de Nijmeegsebaan aangehouden voor rijden onder invloed. De 19-jarige man uit Groesbeek viel op vanwege zijn rijgedrag. Politieagenten gaven hem daarom een stopteken. Op het politiebureau werd duidelijk dat hij teveel gedronken had. Hij blies 265 ug/l terwijl voor beginnende bestuurders 88 ug/l is toegestaan. De jongeman kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen.

Zaltbommel / Hedel

In Zaltbommel zagen agenten rond 03.00 uur een auto tegen het verkeer in uit de Waterstraat komen. Toen zij de automobilist wilden aanspreken op zijn gedrag, ging de hij er als een speer vandoor. De man vertoonde zeer gevaarlijk rijgedrag, door met hoge snelheid tegen het verkeer in te rijden. Op een gegeven moment konden de agenten de man stoppen door de weg te versperren. Zij hebben de 33-jarige man uit Oss aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier blies de man 875 ug/l. De man heeft een proces-verbaal en een rijverbod van elf uur opgelegd gekregen. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Later die nacht, omstreeks 05.00 werd diezelfde 33-jarige man wederom aangehouden voor het rijden onder invloed. Dit keer in Hedel, op de parallelweg. De man blies 740 ug/l. De man heeft wederom een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 9 uur.

(15)

Laatst gewijzigd 17-01-2009 12:02 | © Regio Gelderland-Zuid |