Politie Groningen

Zaterdag 17 januari 2009

Provincie Groningen, 17-01-2009

Groningen: politie arresteert drie vechtende mannen

Een 25-jarige man uit Groningen is samen met een 18-jarige man uit Vries en een 18-jarige man uit Leeuwarden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden door de politie. De drie verdachten waren betrokken bij een vechtpartij op de Grote Markt in Groningen. De 18-jarige man uit Vries sloeg een omstander. Hij werd gelijk door agenten aangehouden. Zijn twee kompanen werden korte tijd later in de Gelkingestraat in de kraag gevat. Tijdens de arrestatie wilde de oudste van de drie met de politie in gevecht. De agenten wisten de twee met de assistentie van andere dienders te overmeesteren. Het drietal is in de cel gezet. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man gearresteerd voor bedreiging

Een 23-jarige stadjer is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor bedreiging. De dronken man viel in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen andere bezoekers lastig. Toen een personeelslid hem uit de zaak wilde zetten, uitte hij ernstige bedreigingen naar deze medewerker. De toegesnelde agenten sloegen de man in de boeien. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Marum: politie lost met de aanhouding van vijf verdachten zaak vernielingen op

Met de aanhouding van een 16-jarige jongen uit Marum, een 16-jarige meisje uit Donkerbroek, een 18-jarige man uit Marum, een 16-jarige jongen uit Marum en een 17-jarige jongen uit Marum heeft de politie meerdere vernielingen opgelost.

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 december 2008 werden in het centrum van Marum vijf verlichtingspalen, twee abris en een personenauto vernield. De politie vroeg getuige zich te melden. Ook stelde de politie een buurtonderzoek in. Meerdere getuigen hebben zich gemeld en ook maakte iemand melding via Meld Misdaad Anoniem. De verklaringen van deze getuigen hebben bijgedragen aan het oplossen van de zaak. Een zesde verdachte moet nog worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidbroek: automobilist botst op voorganger

Een 22-jarige man uit Delfzijl is vrijdagavond bij een aanrijding op de Kerkstraat in Zuidbroek gewond geraakt. De bestuurder remde op de kruising met de Boslaan voor een andere auto. Een 26-jarige man uit Zuidbroek reageerde te laat en reed achterop zijn voorganger. De bestuurder uit Delfzijl is met klachten aan nek en rug door het ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zet de aanrijding op papier.

Veendam: politieman arresteert inbreker

Een 24-jarige man uit Glimmen is vrijdagavond door de politie aangehouden. De man werd door een agent, die niet in dienst was, overlopen bij een inbraak in een leegstaande woning aan de Kerkstraat in Veendam. De agent hoorde glasgerinkel. Op het moment dat de dader door de agent werd betrapt, ging hij er hardlopend vandoor. De diender zette de achtervolging in en wist met de hulp van toegesnelde collegas de verdachte op het Veenlustplein in de kraag te vatten. De man zit in de cel. Verdere bijzonderheden rondom de (poging tot) inbraak zijn nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal: snelle rijder zonder geldig rijbewijs

Een 24-jarige man uit Stadskanaal reed vrijdagavond op de Continentenlaan in zijn woonplaats met hoge snelheid door een 30 km zone. Toen de politie hem controleerde bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard, omdat hij al twee keer eerder was betrapt op het rijden met drank op. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kiel-Windeweer: bromfietser gewond na val

Een 50-jarige bromfietser uit Kiel-Windeweer is vrijdagmorgen gewond geraakt. De man reed over de Zuidlaarderweg en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Door de val op het wegdek raakte hij gewond aan zijn heup en gezicht. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie laat een bloedproef analyseren om na te gaan of de bestuurder onder invloed van alcohol was.

Provincie Groningen: politie arresteert op meerdere locaties dronken automobilisten

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op meerdere locaties controles uitgevoerd op het gebruik van alcohol tijdens het rijden. Meer dan 500 mensen werden door de agenten gecontroleerd. Ook werden er bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting, het overtreden van de snelheid en gevaarlijk rijgedrag.

Een 31-jarige man uit Winschoten is gecontroleerd op de Noorderstraat in zijn woonplaats. De man bleek na een blaastest ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 27-jarige man uit Groningen is gecontroleerd op de Roderwolderdijk in zijn woonplaats. De man bleek na een blaastest ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man was vier keer eerder gepakt voor het rijden met drank op. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Een 23-jarige man uit Bedum is gecontroleerd op de Sint Annerweg in zijn woonplaats. De man bleek na een blaastest ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 25-jarige man uit Hoogezand is gecontroleerd op het Hoendiep in Groningen. De man bleek na een blaastest ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man had sinds drie dagen zijn rijbewijs terug. Het rijbewijs was ingenomen in verband met eerdere overtredingen.

Een 29-jarige man uit Damwoude is gecontroleerd op het Emmaplein in Groningen. De man bleek na een blaastest ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Een 49-jarige man uit Veendam is gecontroleerd op de Sorghvlietlaan in zijn woonplaats. De man bleek na een blaastest ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.