Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hierden - gewond na aanrijding                            |

Een 33-jarige automobilist uit Harderwijk is vrijdagavond 16 januari gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De man liep letsel aan zijn rug en nek op.


Het ongeval gebeurde omstreeks 16:30 uur. De man reed over de Hoevenweg richting de Molenweg in Hierden. In de bocht naar rechts reed er in tegengestelde richting vermoedelijk een motor of scooter op zijn weghelft waardoor hij moest uitwijken en tegen een boom tot stilstand kwam. De motor of scooterbestuurder is vervolgens doorgereden. De man is door de brandweer uit zijn auto gehaald. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen. Ook is de politie op zoek naar de motor- of scooterbestuurder. Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

|     |Ermelo - doorrijder na aanrijding aangehouden             |

De politie heeft vrijdagmiddag 16 januari een 59-jarige automobilist uit de gemeente Elburg aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een vuilnisman.


Het ongeval gebeurde omstreeks 13:00 uur. De automobilist passeerde een vrachtauto en een vuilnisauto via het fietspad rechts naast de Harderwijkerweg. De 43-jarige vuilnisman zag dat en probeerde de automobilist aan te spreken. De automobilist reed vervolgens door waardoor er een aanrijding ontstond. De vuilnisman kwam op de motorkap van de auto terecht en zag kans daar weer vanaf te stappen. De automobilist reed door zonder zijn identiteit achter te laten. Enige tijd later heeft de politie de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

|     |Epe - twee gewonden na aanrijding op A50                  |

Op vrijdagmorgen 16 januari zijn een 27- en 41-jarige man beide afkomstig uit Tilburg gewond geraakt na een aanrijding op de A50 ter hoogte van Epe. De 27-jarige man raakte gewond aan zijn been. Het letsel van de 41-jarige Tilburger is vooralsnog onbekend.


Het ongeval gebeurde omstreeks 07:00 uur. De 41-jarige automobilist reed over de A50, Apeldoorn richting Zwolle, en botste ter hoogte van hectometerpaal 222.1 (Epe) door onbekend oorzaak achterop een vrachtauto. Zowel de bestuurder als de 27-jarige inzittende raakte gewond. Beiden zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Doetinchem bleef ongedeerd. De verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

|     |Putten - automobilist onder invloed                       |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari een 21-jarige Tsjechische automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd staande gehouden op de Waterweg in Putten. Hij trok de aandacht omdat hij kort daarvoor met hoge snelheid over Nijkerkerstraat reed. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1,1 promille. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Ermelo - rijbewijs kwijt                                  |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 januari een 21-jarige automobilist uit Ermelo aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De man werd staande gehouden op de Dirk Staanweg in Ermelo. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Vaassen / Epe - verkeerscontroles                         |

Op vrijdag 16 januari zijn er in Vaassen en Epe meerdere verkeerscontroles gehouden. In Vaassen kregen 14 bestuurders een bekeuring voor een te hoge snelheid. In Epe werd gecontroleerd op de fietsverlichting en het dragen van een autogordel.


De snelheidscontroles in Vaassen werden tussen 14:00 en 15:00 uur gehouden aan de Emsterweg en Dorpsstraat. De maximaal toegestane snelheid is daar 50 kilometer per uur. Zes overtreders kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 73 kilometer per uur. Aan de Koekkoeksweg en de Industrieweg werd er tussen 11:00 en 12:00 uur ook een snelheidscontrole gehouden. Acht overtreders ontvingen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 54 kilometer per uur.


In Epe werd aan de Polweg een controle gehouden op fietsverlichting. Twintig fietsers zonder licht kregen een bekeuring. Aan de Boxhofstede kregen vijftien automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --