Een jaar lang gratis paardrijden

17/01/2009 14:21

KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfedera

ERMELO - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en haar hoofdsponsor Rabobank starten in samenwerking met de Federatie voor Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) vanaf zondag 19 januari een landelijke actie ter promotie van de paardensport. Kinderen en volwassenen die een proefles nemen op een FNRS Ruitersportcentrum maken kans op een jaar lang gratis paardrijden of een les van Anky van Grunsven of Jeroen Dubbeldam.

De actie, een initiatief van de KNHS en Rabobank, is erop gericht om meer mensen actief aan het paardrijden te krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat Nederland maar liefst één miljoen paardensportliefhebbers telt, terwijl hiervan maar 450.000 personen ook daadwerkelijk regelmatig op het paard zitten. "Paardrijden is de mooiste sport die er is. Het is een fantastische ervaring om samen met je paard of pony door de bossen te rijden. De band tussen ruiter en paard is uniek. Iets wat veel meer mensen zouden moeten beleven", aldus John Bierling, algemeen directeur van de KNHS. "Dankzij de ondersteuning van Rabobank en de samenwerking met de FNRS is het ons gelukt een fantastische actie op te zetten met als hoofdprijs een jaar lang gratis paardrijden".

Iedereen kan via www.knhs.nl deelnemen aan de actie. Door het actieformulier te downloaden en vervolgens een proefles te nemen op een FNRS Ruitersportcentrum maken deelnemers kans op unieke prijzen: uiteraard de hoofdprijs, een jaar lang gratis paardrijden in een compleet nieuwe paardensport outfit, een uniek kijkje achter de schermen op een internationaal paardensportevenement en een les van een bekende paardensporter zoals dressuur amazone Anky van Grunsven of springruiter Jeroen Dubbeldam. Deze en meer paardensport helden zijn te volgen via www.rabosport.nl, waar onder meer unieke videocontent van deze ruiters te vinden is.