Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Bergen op Zoom , 17-01-2009

Politie treedt op tegen alcohol in het verkeer

BERGEN OP ZOOM: De politie hield een alcoholcontrole in Bergen op Zoom. De actie startte vrijdagavond 16 januari om 21.00 uur en duurde tot 04.00 uur en werd uitgevoerd door vijf agenten in opleiding. Dat gebeurde uiteraard onder begeleiding en toezicht van twee
gediplomeerde politieagenten. Ze controleerden o.a. op de
Rooseveltlaan, Antwerpsestraatweg, Halsterseweg en Wouwsestraatweg. In totaal moesten 194 weggebruikers meewerken aan een blaastest. Acht van hen hadden te diep in het glaasje gekeken en werden gearresteerd. Zij moesten vervolgens mee naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd.
Een beginnend bestuurder is iemand die korter dan vijf jaar het rijbewijs heeft. Zo iemand is al in overtreding bij een
ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Dat alcoholcontroles nog steeds nodig zijn, bleek uit twee ongevallen waarbij betrokken onder invloed van alcohol waren

ROOSENDAAL: Bij een aanrijding in de Kalsdonksestraat was alcohol in het spel.
Een 23-jarige vrouw uit Roosendaal verleende geen voorrang toen zij vanuit de Waterstraat de Kalsdonksestraat naderde. Ze kwam daarbij in aanrijding met een 62-jarige automobilist uit Roosendaal die op de voorrangsweg reed. Beide betrokken kwamen, ondanks de schade, met schrik vrij. Bij controle bleek dat de e 62-jarige man onder invloed van alcohol was. Hij werd om die reden gearresteerd. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 535 ug/l. Goed voor een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

WOENSDRECHT: Op vrijdagavond 16 januari behandelde de politie een verkeersongeval op de Reimerswaalweg in Woensdrecht. Daar was rond de bestuurder van een personenauto uit de bocht gevlogen en op een betonnen paaltje geklapt. De veroorzaker was een 22-jarige man uit Wouwse Plantage. Omdat hij onder invloed van alcohol was, werd hij gearresteerd. In het politiebureau onderging hij een ademanalyse, wat een uitslag van 785 ug/l opleverde. Gezien de hoge uitslag werd meteen het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg hij een
proces-verbaal en een rijverbod.
Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Inbraak schoolgebouw

ROOSENDAAL: Er is ingebroken in een schoolgebouw aan de Boulevard Antverpia. Het delict vond plaats op vrijdagavond 16 januari 2009 rond
18.40 uur. Op dat tijdstip trad namelijk het alarmsysteem in werking. Bij controle bleek dat er een ruit vernield was. Vanuit een kantoortje was een computer en een beeldscherm gestolen. Opvallend is dat dit de tweede inbraak was. Gisteren had men het raam naast het kantoortje ingegooid. Toen werd er niets weggenomen. De dader is vemoedelijk teruggekomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Bewoonster stuit op inbreker

ROOSENDAAL: Op vrijdag 16 januari 2009, omstreeks 21.30 uur, vond een inbraak plaats in een woning gelegen aan de Maxburgh in Roosendaal. De bewoonster (25) was op dat moment met haar twee kleine kinderen in de woning. Ze zag onverwacht een onbekende man in haar woning. De man bedreigde haar met een mes en doorzocht de woning. Het is nog onbekend of de dader iets heeft meegenomen. Het beeld op de exacte toedracht wordt bemoeilijkt omdat het slachtoffer geen Nederlands spreekt. Het is ook nog onbekend hoe de inbreker binnen is gekomen. De politie heeft een aangifte van haar opgenomen en meteen een buurtonderzoek ingesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 17-01-2009 15:23 | © Regio Midden en West Brabant |