Politie Zuid-Holland-Zuid

17/01 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 17-01-2009 o Persberichten district II

TAXICHAUFFEUR ONWEL EN OVERLEDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op vrijdagmorgen 16 januari heeft op de Stationsstraat een eenzijdig ongeval met een taxi plaatsgevonden waarna de 66-jarige taxichauffeur uit Vuren in het ziekenhuis in Gorinchem is overleden. De chauffeur vervoerde een 22-jarige man, een 20-jarige vrouw uit Gorinchem en een 12-jarig meisje uit Hardinxveld-Giessendam.
Om 7.45 uur belde omstanders met het alarmnummer dat de bestuurder van de taxi onwel was geworden en tegen een lantaarnpaal was gereden. Toen de politie en ambulance op de Stationsstraat ter plaatse kwamen, bleek dat de 22-jarige passagier over de taxichauffeur heen naar buiten was gekropen en hem uit de auto had gehaald. Hij verklaarde dat de man ineens een bocht naar rechts maakte, tegen de lantaarnpaal klapte en niet meer reageerde. Door de klap raakte de alerte passagier lichtgewond aan zijn hand. De andere inzittenden liepen, naast de hevige schrik, geen verwondingen op. Na de aanrijding werd de taxichauffeur nog gereanimeerd maar overleed een uur later in het ziekenhuis.

SNELHEIDSCONTROLE: VEEL SNELHEIDSOVERTREDERS
LEERDAM Het Verkeershandhavingsteam heeft op vrijdagmiddag 16 januari een snelheidscontrole gehouden op de Parallelweg. Daarbij bleek dat een grote hoeveelheid bestuurders te hard reed. 403 passanten werden gecontroleerd waarvan 114 bestuurders de snelheid overtraden. Gemiddeld reden de bestuurders 90 km/u. Een aantal mensen reden rond de 100km/u. De te hardrijders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

SMS-ALERT NA POGING WONINGINBRAAK
DALEM Op vrijdagavond 16 januari hebben een 47-jarige man en zijn zoontje uit Dalem twee inbrekers overlopen. Zij liepen rond 20.20 uur over de dijk toen ze bij een woning aan de Merwededijk het alarm af hoorden gaan waarna twee mannen de oprit afrenden, in een daar geparkeerde auto stapten en met gedoofde lichten de Beatrixstraat inreden. Beide inbrekers droegen mutsen. De getuige kon helaas geen kenteken zien doordat de lichten gedoofd waren. Hij belde de politie waarna een SMS-Alert werd verstuurd naar ontvangers in de omgeving van de woning. Daarin werd men opgeroepen alert te zijn voor woninginbrekers en bij verdachte omstandigheden 112 te bellen. De politie vraagt de komende tijd vaker aandacht voor woninginbraak en hoopt de ontvangers van de SMS-Alert alert te maken. Met extra ogen en oren wordt de kans op heterdaadaanhoudingen zo groot mogelijk.

AGRESSIEVE JONGEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Een 17-jarige jongen uit Gorinchem is op vrijdagavond 16 januari in een woning aan de Nieuwe Hoven aangehouden nadat hij zijn vader bij een ruzie had geslagen. De jongen had zich niet aan eerder gestelde regels gehouden waarna hij eerst agressief werd richting zijn moeder en zijn vader twee keer in het gezicht sloeg. De jongen ontsnapte daarna uit het huis en kon enkele tijd later worden aangehouden in de woning van zijn vriendin. Zijn vader heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. De jongen is in verzekering gesteld.

VUURWAPENS IN AUTOS AANGETROFFEN
SLIEDRECHT Op vrijdagavond 16 januari heeft de politie een 23-jarige man uit Ridderkerk voor vuurwapenbezit aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de bestelauto van de man en roken een sterke wietlucht. Bij onderzoek van de auto werd een op een veerdrukwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De echtheid daarvan wordt onderzocht. De man werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 39-jarige man uit Ede en een 37-jarige man uit Enschede zijn op vrijdagavond op de A15 aangehouden. De mannen reden in een voertuig waarvan de APK was vervallen in november 2008. Het voertuig werd ter hoogte van het tankstation Steenenhoek naar de kant gebracht en gecontroleerd. Achter de bestuurdersstoel werd een echt gelijkend vuurwapen gevonden. Dit wapen wordt onderzocht. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze worden gehoord.