Politie Amsterdam-Amstelland

update: Coentunnel automobilist overleden / Amsterdam-Amstelland (17/01/09)

De zwaargewonde automobilist die uit zijn auto was geslingerd in de Coentunnel is in een ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

De 30-jarige man was woonachtig in Aalsmeer. De Coentunnel is rond half negen weer vrijgegeven voor het verkeer.

hieronder het eerder verzonden persbericht van zaterdagavond:

Zaterdagavond 17 januari rond kwart over zes uur raakte een automobilist zwaargewond bij een eenzijdige aanrijding in de Coentunnel. Nadat de bestuurder mogelijk eerst een andere auto en de tunnelwand aantikte kwam hij midden in de de Coentunnel opnieuw in aanrijding met de tunnelwand. Het voertuig ging een keer of vijf over de kop. Hierbij werd de man uit de auto geslingerd.

De westelijke tunnelbuis van de Coentunnel (Zaanstad richting Amsterdam) werd afgesloten. Personeel van twee ambulances, het mobiel traumateam en drie brandweervoertuigen verleenden eerste hulp. Het slachtoffer werd onder begeleiding van politiemotoren met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Het verkeer vanuit de richting Zaanstad werd omgeleid. In het ziekenhuis zal bloed van het slachtoffer worden afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik. De hulpdiensten zijn druk bezig de brokstukken en rotzooi op te ruimen.