Homohoreca Verkiezing 2008, de winnaars


Den Enghel in Almere populairste gaycafé 2008

ALMERE, 20090104 -- Gaycafé Den Enghel in Almere is één van de winnaars van de Homohoreca Verkiezing 2008, georganiseerd door GaySite.nl. Het café aan de Zadelmakerstraat kreeg in de finalemaand maar liefst 38,6 procent van de stemmen en mag zich daarom het populairste gaycafé van Nederland noemen. Vorig jaar eindigde Den Engel nog op de tweede plaats in de categorie '(Dans)Café's'.

Bezoekers van GaySite.nl, de grootste gay nieuws- en informatiesite van Nederland, konden een jaar lang hun stem uitbrengen op hun favoriete homohoreca, onderverdeeld in vier categorieën. De 10 best scorende bedrijven van de eerste 11 maanden van 2008 deden in december mee in de grote finalemaand. Tijdens het prestigieuze onderzoek werden in totaal ruim 27.500 stemmen uitgebracht.

Gaycafé Den Enghel in Almere mag zich dus de meest populaire uitgaansgelegenheid van 2008 in de categorie '(Dans)Café's' noemen. Op een eervolle tweede plek eindigde Club Entrance uit Apeldoorn (17,5%) en derde in deze categorie werd Prik in Amsterdam (12,1%). Meest populaire 'Gay Sauna' van 2008 is net als vorig jaar, Steamworks uit Arnhem. Het saunacomplex behaalde 29,9 procent van de stemmen. Tweede werd Sauna Tibet uit Eindhoven (20%) en de derde plek is gegaan naar sauna Victory in Tilburg (10,5%). In de categorie meest favoriete 'Gay Party' won het Utrechtse PANN-feest. Dit populaire jongerenfeest wist maar liefst 30,3 procent van de stemmen binnen te slepen. Als tweede eindigde de Amsterdam Gay Pride (19,5%) en Roze Maandag in Tilburg werd derde (12,5%). Opvallend genoeg was vorig jaar de uitslag in deze categorie exact hetzelfde. Club Entrance uit Apeldoorn mag zich de leukste gaydiscotheek van 2008 noemen. Met 40,3% van de stemmen werden zij overtuigend winnaar in de categorie `Discotheken'. Vorig jaar nog eerste maar deze keer op de tweede plek staat Gay Palace uit Rotterdam (16,2%). Derde werd Max Brothers in Arnhem met 9,5% van de stemmen.

Opvallend is dat ook dit jaar Amsterdam, dat zich graag als roze hoofdstad van ons land profileert, in niet één categorie met de hoogste eer wist te strijken. Volgens de ruim 27.500 stemmers tijdens de Homohoreca Verkiezing 2008 behoort de homohoreca in onze hoofdstad blijkbaar niet tot de meest favoriete van Nederland.



Op 17 januari zullen alle winnaars officieel gehuldigd worden en ontvangen zij hun prijs, die onder meer bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget van 1000 euro. Tijdens deze officiële uitreiking is OUTTV met een camerateam aanwezig zodat de huldiging in heel Nederland op televisie te zien zal zijn. Naast deze populaire televisiezender voor homoseksuelen zal ongetwijfeld ook veel nationale- en plaatselijke pers bij de huldigingen aanwezig zijn om verslag te doen van de uitreiking van de meest prestigieuze prijs voor de homohoreca in Nederland.

http://www.gaysite.nl





Ingezonden persbericht