Ingezonden persbericht


www.kinderlezingen.nl

PERSAANKONDIGING Universiteit van Amsterdam en science center NEMO

Amsterdam, 7 januari 2008

Waarom draait de aarde rond?

Nieuwe Wakker Worden Kinderlezing op zondag 18 januari in NEMO

Iedere ochtend komt als vanzelf de zon op en iedere avond zie je de maan weer aan de hemel verschijnen. Ondanks dat de aarde draait, vallen we er niet van af. Sommige dingen lijken zo vanzelfsprekend dat je wel eens vergeet hoe bijzonder ze zijn!

Tijdens de kinderlezing op zondag 18 januari ontdekken kinderen samen met UvA sterrenkundige Ralph Wijers van alles over aarde, zon en maan. Ze bespreken hoe de hemellichamen zich tot elkaar verhouden en hoe het kan dat ze bij elkaar in de buurt blijven. Ze komen te weten waarom een dag een dag is, een maand een maand en waarom een jaar 365 dagen heeft.

Een kaartje voor de lezing kost ¤ 2,50. Met een NEMO-entreekaartje is deelname gratis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.kinderlezingen.nl.

Over de Wakker Worden Kinderlezingen
Tijdens iedere Wakker Worden Kinderlezing staat een echte kindervraag centraal en gaan kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud samen met een wetenschapper op zoek naar het antwoord. Met proefjes, opdrachten en veel vragen stellen komen de kinderen dichterbij het antwoord. De interactieve opzet prikkelt hun nieuwsgierigheid en stimuleert de kinderen om zelf mee te denken over het antwoord op de vraag. Elke lezing wordt ontwikkeld in samenwerking met de betreffende wetenschapper. Waar is de mammoet gebleven? De volgende Wakker Worden Kinderlezing is op zondag 8 februari 2009. In deze kinderlezing vertelt ecoloog dr. Bas van Geel over onderzoek naar uitgestorven beesten. De volledige serie Wakker Worden Kinderlezingen in 2009 is te vinden op www.kinderlezingen.nl

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht