Gemeente Almelo

Nieuwe fietsbrug bij Het Sportpark

13 januari 2009 - Vanaf maandag 18 januari 2009 start de Gemeente met het vervangen van de fietsbrug nabij het Sportpark.

Wat gaat er gebeuren?
De onderhoudstoestand van de brug nabij het Sportpark, over het kanaal Almelo-Nordhorn, is slecht. De leuning is op enkele plaatsen doorgeroest en ook de onderbouw is slecht. Daarom wil de gemeente de brug vervangen.

Aannemer van Heteren sloopt de oude brug. Daarna worden er palen geheid en de onderbouw klaar gemaakt. Als de onderbouw klaar is legt de aannemer er een nieuw brugdek op. Als laatste wordt de bestrating aan beide zijden van het kanaal hersteld.

Gevolgen voor het verkeer
In de periode dat de aannemer met de brug bezig is kunnen fietsers en voetgangers géén gebruik maken van de brug.

(Via de Vriezebrug of het Linkerbruggetje kan men wél het Kanaal Almelo-Nordhorn oversteken.)

Duur van de werkzaamheden
Het werk start vanaf week 4 2009 en duurt circa 6 weken, afhankelijk van het weer. De werkzaamheden moeten in week 10 klaar zijn omdat dan gestart wordt met reparaties aan de Vriezebrug. De brug bij het Sportpark wordt dan gebruikt als omleidingroute voor fietsers.

Informatie
Mochten er vragen zijn over de uitvoering van het werk, dan kunt u contact opnemen met de heer J. van den Brink, 0546 - 541447. Voor overige vragen over het werk kunt u contact opnemen met de heer A. Takkenberg, 0546 -541100.