Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
06.01.2009

BOEKVOORSTELLING & FINISSAGE
Zondag 18.01.2009 om 11:00 in het S.M.A.K.

Op zondag18 januari 2009 bent u vanaf 11:00u uitgenodigd om de finissage van de tentoonstelling ŽANYTH_=Ž van Werner Mannaers in het S.M.A.K. bij te wonen. Naar aanleiding van de tentoonstelling zal er op deze dag een boek worden uitgegeven over de schilderijen van Werner Mannaers.
Werner Mannaers zelf, samen met Philippe Van Cauteren en Thibaut Verhoeven legden in de tentoonstelling in het S.M.A.K. (17.10.2008... 18.01.2009) de nadruk op Werner Mannaers' schilderijenproductie van de laatste drie jaar, aangevuld met een `kern' van ouder werk. De tentoonstelling probeerde alles behalve een chronologisch overzicht te brengen van zijn omvangrijke en veellagige schilderijenproductie. Eerder trachtte ze resonanties en denkpistes in het oeuvre van Werner Mannaers aan te duiden, door middel van een uitgekiende accrochage en uiteenlopende sporen. En dit niet op een lineaire of narratieve wijze, maar eerder op een open, niet dwingende wijze, die de bezoeker eerder inzicht verschafte in het associatie- en werkproces van de kunstenaar zelf, dan in de betekenisverwerving van elk werk op zich. Als annex bij deze tentoonstelling werden een aantal schilderijen van Werner Mannaers getoond in ŽPocketRoomŽ te Antwerpen onder de titel `Full Love'.

Op zondag 18 januari 2009 wordt er een finissage-moment voor de tentoonstelling "ANYTH_=" georganiseerd. Dit zal worden gekoppeld aan een voorstelling van de gelijknamige catalogus, die net als het tekeningenboek "Cahier de Brouillons" vormgegeven is door Luc Derycke en uitgegeven bij MER. Rond deze boekvoorstelling zal een klein rondetafelgesprek gehouden worden, met als sprekers Philippe Van Cauteren (Directeur S.M.A.K.), Thibaut Verhoeven (Curator S.M.A.K.), Koen Leemans (Directeur De Garage / CC Mechelen) en Werner Mannaers (Kunstenaar).




EXTRA. Praktische informatie.

Aan het rondetafelgesprek op zondag 18 januari 2009 kunnen slechts een beperkt aantal personen deelnemen. Dit gesprek is gratis te volgen en start om 11 uur. Wij vragen u wel vriendelijk vooraf een toegangsticket tot het museum te kopen tegen de gangbare tarieven. Het museum blijft doorlopend open tussen 10u en 18u.

Wegens het beperkt aantal plaatsen is reservatie vooraf noodzakelijk via +32 (0)9 240 76 64 of reservaties.smak@gent.be.

6 euro pp: individueel bezoek
6 euro pp
4 euro pp: groepen vanaf 15 personen en reductiehouders 4 euro pp

1 euro pp: jongeren -26 jaar

1 euro pp
gratis: kinderen jonger dan 12 jaar, personen met een beperking en begeleiders van groepen. Elke gratis
zondagochtend tussen 10u en 13u is het museum gratis toegankelijk voor Gentenaars. Het museum kent een uitgebreide reeks kortingen toe op de normale toegangsprijs. Op vertoon van een lerarenkaart, CJP-Pas, Plus-3-pas; Knack-clubkaart, e.d. wordt het reductietarief toegekend. Als werkzoekende, 55+-er, etc. heb je eveneens recht op korting. Met cultuurcheques, de Museum Passe-partout en de Museumpas kan je ook terecht in het museum.

Pocketroom is op zondag 18 januari 2009 doorlopend open tussen 14u en 18u. Informatie op www.pocketroom.be

EXTRA. Contact.

Els Wuyts
Press Office S.M.A.K.
Citadelpark
9000 Gent
T +32(0)92407647
M +32(0)495890526
E. els.wuyts@gent.be
W. www.smak.be






---- --