PowerPlay zoekt betrokken theatertalent


jongeren doen artistiek en maatschappelijk onderzoek in theaterlaboratorium PowerPlay

ARNHEM, 20081119 -- PowerPlay is een theaterproject waar jongeren tussen de 15 en 25 met diverse achtergrond en talent samenkomen om autonome mensen en autonome theatermakers te worden. Het project start, met een auditie-curus van van 6 zondagen, op 18 januari. Dans, toneel, muziek en filosofie zijn de ingrediënten waarbij de nadruk ligt op inhoud en vorm. Vervolgens wordt er een team gevormd dat artistiek onderzoek gaat doen naar het thema communicatie. Dit onderzoek mond uit in een multidisciplinaire voorstelling die wordt opgevoerd in Mei 2009 in Arnhem.

De auditie-cursus start op 18 januari om 12 uur en duurt tot 18 uur. Tijdens de dag volgen deelnemers 3 workshops van artistieke professionals. Doel is niet om pasjes, teksten of noten uit het hoofd te leren, maar om theater te gebruiken als taal. Elke deelnemer brengt een eigen verhaal en eigen talenten mee. Deze diversiteit wordt ingezet om tot nieuwe concepten en theatervormen te komen. De cursus wordt na zes zondagen afgesloten met een optreden voor genodigden. Dankzij subsidie kost deelname slechts 10 euro.

Na aanleiding van de auditie-cursus stelt het artistieke team van PowerPlay een groep samen die gaat werken aan een voorstelling rond het thema communicatie. Met behulp van veel gastdocenten en vernieuwende dans- theater- en muziekvormen wordt het thema onderzocht op donderdagavond en zondagmiddag. Deelnemers besteden ongeveer 15 uur per week aan PowerPlay. Na drie maanden gaat onderzoeken geleidelijk over in repeteren voor de voorstelling die 5 keer gespeeld wordt in mei 2009 en daarna, afhankelijk van subsidieaanvragen, op tour gaat door Nederland.

PowerPlay is een theaterlaboratorium dat werkt aan artistieke en maatschappelijke vernieuwing. Elk jaar doet een diverse groep jongeren onderzoek naar zichzelf, elkaar en een maatschappelijk thema. Artistieke- en autonomie-ontwikkeling gaan hand in hand waardoor deelnemers regelmatig doorstromen naar theaterscholen, dansacademies en conservatoria door het hele land.





Ingezonden persbericht