Cultureel - Literair Café Thorn Metronoom


met als hoofdgast Elizabeth Rocha Salgado

THORN, 20090106 -- De Stichting Thorn Metronoom presenteert zich zondag 18 januari aanstaande met een aantal smaak- en spraakmakende gasten, o.a. de Braziliaanse regisseur Elizabeth Rocha Salgado.

Thorn
Zondag 18 januari

Cultureel-Literair Café Thorn Metronoom
Een café met veel hoogtepunten

Zondag 18 januari presenteert de Stichting Thorn Metronoom vanaf 14.30 uur in café-zaal Aod Thoear in Thorn een cultureel-literair café met een aantal smaak- en spraakmakende gasten. De toegang is gratis.

Zo wordt er de stadsdichter van Thorn, Har Sniekers, geïnstalleerd. Dit gebeurt door de voorzitter van Stichting Thorn Perenniter (Thorn voor eeuwig / Thoear blieftj Thoear), Ad Lutters. De stadsdichter draagt in zijn nieuwe hoedanigheid zijn eerste gedicht voor.

Als 13-jarige (!) designer heeft Robbie van Mierlo (Grevenbicht) de weg naar de modetop zelfverzekerd ingezet. Hij droomt van een carrière als topmodeontwerper. Hij heeft zijn eerste show van zijn ontwerpen al gehad. Dit deed hij onder het label Antless Design (Mierloos). Het interview met hem wordt ondersteund door het showen van ontwerpen en modellen

Elizabeth Rocha Salgado (Thorn/Amsterdam) won de Stimuleringsfondsprijs Documentaire 2007, een geldbedrag van ¤ 125.000.- Deze prijs was bestemd voor de realisering van het beste filmplan dat in de IDFA Documentaire workshop is ontwikkeld.
De titel van deze film, die tijdens het IDFA in november in Amsterdam in première ging, luidt Deuren naar de Ziel. Een documentaire over de vijf zintuigen. Vijf mensen elk met een speciale gevoeligheid voor een van hun zintuigen. Via hun oren, neus, ogen, tong en tastzin onderzoekt de film hun innerlijk, hun creativiteit en passies. Deze mensen zien, horen, proeven, ruiken en voelen meer dan normaal. Naast het interview met de Braziliaanse regisseur - die een aantal jaren in Thorn woonachtig was - wordt een filmtrailer van Zintuigen, Deuren naar de ziel, vertoond.

Jo Wijnen, journalist, leest een door hem geschreven column voor.

De muzikale omlijsting van het programma gebeurt door het Kwintet Tune Up o.l.v. Gert Arts. Tune Up is een jazzkwintet van enthousiaste muzikanten (trompet, tenorsax, basgitaar, piano en slagwerk) dat cool jazz, latin en fusion speelt. Vooral standards, maar dan wel met een eigenzinnige interpretatie en een enkele eigen compositie.





Stichting Thorn Metronoom