Franse Meesters in Maastricht


Matinee - concert

MAASTRICHT, 20081121 -- Manon Meijs, Anastasia Safonova en ArkA Symfonie Orkest presenteren vier Franse Meesters in het Conservatorium Maastricht. Zondagmiddag 18 januari 2009, 14.00 uur. De Prelude van Debussy, Variations Symphoniques van Franck, Jeux d'Enfants van Bizet en het hilarische Le Bouef sur le Toit van Milhaud.

Concert: Matineeconcert zondag 18 januari 2009, 14.00 uur

Thema: Franse meesters

Plaats: Maastrichts Conservatorium. Bonnefantenstraat 15

Programma:

Debussy: Prelude à l'après-midi d'un faune
Franck: Variations Symphoniques voor piano en orkest
Bizet: Jeux d'enfants
Milhaud: Le boeuf sur le toit

Solist: Anastasia Safonova

Dirigent: Manon Meijs

Prijzen: ¤ 10,-
¤ 8,- met passenkorting
Kinderen tot 12 jaar gratis
(maximaal 4 per volwassene)
Kaarten: www.arkasymfonieorkest.nl 043 3510929, of aan de zaal


De Franse Meesters kunnen in Maastricht niet genoeg onder de aandacht worden gebracht: de sprankelend kabbelende Prelude van Debussy met de onvergetelijke fluitsolo, de imposante Variations Symphonique voor piano en orkest met de Russisch/Maastrichtse Anastasia Safonova, de kinderspelen van Bizet en het surrealistische Le Boef sur le Toit van Milhaud zijn slechts enkele hoogtepunten uit de Franse muziek. De inspirerende leiding van dirigent Manon Meijs en het aanstekelijke enthousiasme en niveau van ArkA maken dit matinee-concert tot een aanrader voor muziekliefhebbers van alle leeftijden.

ArkA Symfonie Orkest is een Maastrichts project-orkest dat bestaat uit zeer gevorderde amateurs, conservatoriumstudenten en professionals. De formule: korte maar krachtige projecten, intensieve samenwerking tussen professionals en amateurs en een uitdagende programmering. Mede dankzij de inspirerende leiding van dirigent en violiste Manon Meijs verzorgt ArkA opnieuw een laagdrempelig concert op een uiterst hoog niveau.

Anastasia Safonova studeerde piano in Moskou en Den Haag, soleert in Europa en Rusland en is onder andere docente aan het Maastrichts Conservatorium. Ze heeft niet alleen Russische kracht, maar ook de Franse gratie volledig tot haar beschikking.

Manon Meijs is eveneens geen onbekende in Limburg: ze studeerde viool en orkestdirectie, eindigend in een cum laude afstuderen met het LSO in 2002. Ze won diverse prijzen, is als concertmeester verbonden aan het Nederlands Promenade Orkest en leidt ArkA al sinds de oprichting.

Toegang 10,- / 8,- en kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten via www.arkasymfonieorkest.nl





Ingezonden persbericht