Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Amersfoort/Driebergen, 1 juli 2008

Dit is een gezamenlijk persbericht van: de Raad van Kerken in Nederland en de Evangelische Alliantie

Gezamenlijk thema gebedsweken : 'Eén in Gods hand'

De Evangelische Alliantie en de Raad van Kerken in Nederland kiezen één gezamenlijk thema voor de interkerkelijke gebedsweek in januari 2009. De gebedsweek krijgt het thema 'Eén in Gods hand' en vindt plaats in de week van 18 - 25 januari.

Samenwerking
De samenwerking tussen de Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie rond de gebedsweken dateert van vorig jaar, toen besloten werd voor de twee eigen gebedsweken dezelfde periode te kiezen. Nu de twee organisaties ook een gemeenschappelijk thema hebben gekozen, is het voor plaatselijke gemeenten, parochies en gebedsgroepen makkelijker om de gebedsactiviteiten begin januari een gezamenlijke invulling te geven.

Thema en materiaal
Het thema 'Een in Gods hand' is aangedragen door kerken in Korea. Het thema is ontleend aan een bijbeltekst uit Ezechiel 37, vers 19. Daar gaat het over de twee delen van Israël die onlosmakelijk een geheel blijven vormen en dezelfde God dienen. De kerken in Korea spiegelen hun eigen situatie aan dit bijbelfragment. De Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie nemen het thema over en maken beide materiaal bij de gebedsweek dat geschikt is voor de eigen achterban. De toerustingsmaterialen verschijnen in het najaar. De organisaties hebben aangekondigd dat ze het eigen materiaal in september gezamenlijk zullen presenteren.

Historie
De aan de Raad van Kerken verbonden kerken kennen al meer dan honderd jaar een Week van gebed voor de eenheid van de christenen. In evangelische kringen bestaat al meer dan 160 jaar een traditie om het jaar met de Week van Gebed in Gods hand te leggen. De Raad van Kerken in Nederland heeft vanaf de stichting in 1968 internationaal materiaal geschikt gemaakt voor Nederland.

Noot voor de redactie

Meer informatie (

Ingezonden persbericht