NPS/VARA/VPRO

VPRO/ VARA/ NPS | BUITENHOF | 17 januari 2009

De brandbrief van Donner
Uitzending: zondag 18 januari 2009,12.10, Nederland 1. 'Ons land moet zich opmaken voor een majeure herschikking in de economie.' Deze waarschuwing uitte Piet Hein Donner deze week in een brandbrief aan de Tweede Kamer. Niet alleen de kredietcrisis, maar ook de vergrijzing, de opkomende economieën en het klimaat hebben grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Hoe goed zijn werkgevers en werknemers op de toekomst voorbereid? Wat is de rol van de minister daarbij? Hoe denkt hij de massawerkloosheid een halt toe te roepen? En dreigen niet juist ouderen en flexwerkers de dupe te worden? In Buitenhof een gesprek met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Irak onderzoek toch op de kaart
Uri Rosenthal, fractievoorzitter van de VVD in de senaat, over de noodzaak van een parlementair onderzoek naar de oorlog in Irak als de regering niet snel met betere antwoorden komt op de gestelde vragen. Nu blijft er volgens Rosenthal teveel mist bestaan rond de besluitvorming om de oorlog in Irak te steunen en dat is onaanvaardbaar. Omdat Rosenthal van huis uit crisisdeskundige is, aan hem ook de vraag of de regering de kredietcrisis op een goede manier aanpakt.

Drie columnisten
Ter gelegenheid van de aanstaande inauguratie van Barack Obama in de V.S. treden alle drie de Buitenhofcolumnisten aan: Jos de Beus, Desanne van Brederode en Max Pam.

Buitenhof
Aanstaande zondag om 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandag 10.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Peter van Ingen
Column: Jos de Beus, Désanne van Brederode en Max Pam Eindredactie: Corinne Hegeman

Op Buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de besproken onderwerpen. U kunt eerdere afleveringen nog eens als streaming video bekijken.