Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 18-01-2009

Aangehouden voor mishandeling

WIJK BIJ DUURSTEDE Op De Romulus heeft de politie in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een jongen aangehouden omdat hij een man mishandeld had.

Een 23-jarige man uit Wijk Bij Duurstede fietste omstreeks 00.45 uur met wat vrienden over de Romulus. Voor een huis stond een jongen die zonder enige aanleiding de mannen op de fiets begon uit te schelden. De mannen keerde hun fiets en gingen verhaal halen bij de jongen. Plotseling sloeg de jongen de 23-jarige man in zijn gezicht en zette het hierna op een lopen. De politie werd gewaarschuwd.

Op weg naar de locatie kreeg de politie door dat de verdachte inmiddels aan het zwemmen was om uit handen van zijn achtervolgers te blijven. Ter plaatse troffen agenten de 16-jarige verdachte uit Langboek op de kant aan. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden voor winkeldiefstal

VEENENDAAL Zaterdagmiddag heeft de politie op de Markt twee personen aangehouden omdat zij een diefstal in het winkelcentrum hadden gepleegd.

De meldkamer van de politie kreeg rond 15.05 uur een melding dat twee personen een diefstal hadden gepleegd in een winkel aan de Markt. Op weg naar het winkelcentrum kreeg de politie het signalement van het tweetal door. De verdachten liepen via de Hoofdstraat De Corridor in.

Agenten zagen twee personen in de richting van het Schrijverspark lopen die volledig aan het opgegeven signalementen voldeden.

Het tweetal, een 29-jarige vrouw en een 40-jarige man beiden uit Veenendaal, werden staande gehouden. Al snel bleek dat zij de diefstal hadden gepleegd. Zij werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bekenden de twee de diefstal gepleegd te hebben.

Woninginbrekers aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft zaterdagavond twee personen aangehouden omdat zij ingebroken hadden in een woning aan de Donsvlinderstraat.

Getuigen belden omstreeks 18.25 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat twee personen over een schutting bij een woning waren geklommen. Men vertrouwde het niet. Ter plaatse troffen agenten niets meer aan. Aan de hand van de opgegeven signalementen zagen agenten twee personen lopen die daar aan voldeden. Het tweetal, 16 en 39 jaar uit Druten en Mook, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hier bleek in eerste instantie niet dat de twee iets met de inbraak te maken hadden. Uiteindelijk werd onder ander door schoensporen duidelijk dat zij wel degelijk de inbraak hadden gepleegd.

Gewapende overval

VEENENDAAL Vrijdagavond 16 januari vond op een winkel aan de Ellekoot een gewapende overval plaats.

Rond 20.40 uur kwam een man de winkel binnen. Vrijwel direct bedreigde hij één van de aanwezige personeelsleden met (vermoedelijk) een vuurwapen. De man eiste geld. Na de overval wist hij weg te komen. De politie werd gealarmeerd en kamde de gehele omgeving aan de hand van een opgegeven signalement uit. De verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. De dader zou een man zijn van rond de 1.65 1.70 lang met een getinte huidskleur.

Op het moment van de overval droeg hij een donker bomber jack van een beetje glimmende stof. Verder had hij een donkerkleurige pet op zijn hoofd en droeg hij een spijkerbroek in een donkere kleur. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau

Veenendaal, tel.: 0900 88 44.

Te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd

RHENEN - Een 46-jarige bestuurder uit Ochten is op 17 januari omstreeks middernacht bij de Rijnbrug in Rhenen aangehouden in verband met te veel alcoholgebruik.

De man viel op door zijn rijgedrag. Ademanalyse wees 855 ug/l uit. De man werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingenomen. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur.