Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 18-01-2009

Man mishandeld

UTRECHT Op het Janskerkhof vond in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een vechtpartij plaats waarbij een man gewond raakte.

Rond 04.55 uur kreeg de politie een melding, dat er gevochten werd op het Janskerkhof. Ter plaatse zagen agenten een man hard wegrennen. Door getuigen werd aangegeven dat het de verdachte betrof. De achtervolging werd te voet ingezet. De verdachte rende vanaf de Potterstraat linksaf de Kleine Slachtstraat in. Hier probeerde hij zich te verschuilen achter geparkeerde autos. De agenten zagen de man zitten en hielden hem aan. De 26-jarige verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer (gegevens nog onbekend) werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagmiddag 17 januari vond op de Oudegracht een beroving plaats waarbij een verstandelijk gehandicapte man het slachtoffer werd.

Een 32-jarige verstandelijk gehandicapte man liep omstreeks 14.10 uur over de Oudegracht toen hij plotseling van een onbekende man een harde duw tegen zijn borst kreeg. Het slachtoffer viel hierdoor op de grond en raakte gewond. Zijn belager pakte zijn portemonnee uit zijn zak en rende weg.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel.:0900 88 44.

Autodief aangehouden

UTRECHT- Op de Jekerstraat heeft de politie vrijdagavond 16 januari een man aangehouden die in een gestolen auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder in zijn auto ter hoogte van de kruising Bleekstraat met de Vondellaan het rode verkeerslicht negeren. Vervolgens reed de bestuurder op de Da Costakade een gesloten verklaring in. Via de meldkamer werd het kenteken van de auto opgevraagd. Daaruit bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilde controleren, ging deze er met hoge snelheid vandoor.

De man reed de Voorsterbeeklaan op waar hij tegen een andere automobilist aanreed. Uiteindelijk kon de bestuurder op de Jekerstraat worden klemgereden en de 24-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de W.A. Vultostraat ontstond vrijdagavond 16 januari brand door een in werking zijnde hennepkwekerij.

Buurtbewoners belden omstreeks 20.50 uur de politie omdat zij zagen dat er rook en een rode gloed uit een woning aan de W.A. Vultostraat kwam. Ter plaatse was de brandweer al bezig om te ontdekken waar de rook vandaan kwam. Uiteindelijk werd duidelijk dat een brand op de zolder van het pand was ontstaan. Er waren geen bewoners in het pand. De deur werd geforceerd en de brand geblust. Op de zolder werd een hennepkwekerij met 500 planten aangetroffen. De brand was ontstaan in het elektrisch systeem van de kwekerij. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. Alle planten en de complete apparatuur werden in beslag nomen. De politie zal de 36-jarige eigenaar van de woning op het bureau ontbieden.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Vrijdagavond 16 januari heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij het nodig vond om agenten uit te schelden en te beledigen.

Tijdens de surveillance zagen agenten een jongen zonder verlichting midden op de weg fietsen. De 14-jarige jongen uit Utrecht werd hierop aangesproken door de agenten. Vrijwel direct vond de jongen het nodig een grote tegen de agenten op te zetten. De jongen liep telkens weg en wilde totaal niet luisteren.

Toen hij uiteindelijk zijn bekeuring in ontvangst had genomen en de agenten net weer in de auto wilde stappen, verwenste hij de agenten nog wat enge ziektes. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier werden de ouders op de hoogte gesteld.