Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 18-01-2009

Gewelddadige overval op woning

AMERSFOORT Op vrijdag 16 januari rond 19.30 uur is een echtpaar aan de De Meesterproef in Amersfoort slachtoffer geworden van een gewelddadige overval op hun woning.

Een man belde aan bij het echtpaar. Toen de 49-jarige vrouw des huizes open deed spoot de man een bijtende stof in haar gezicht waardoor ze niets meer kon zien en dwong haar met geweld op de grond. Toen haar 54 jarige echtgenoot op het rumoer af kwam werd hij door een tweede andere mannen eveneens met geweld gedwongen geld af te staan. Ook hem werd de bijtende stof in het gezicht gespoten maar omdat hij een bril droeg raakte dit niet zijn ogen.

De overvallers zijn er met een geldbedrag van door gegaan.

Het gaat om drie Nederlands sprekende mannen:

Dader 1: Blanke man, 1.80 meter lang, gekleed in rode jas

Dader 2: Blanke man, 1.80 lang, gekleed in een donker gekleurde half lange jas

Dader 3: geen signalement bekend

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over deze overval? Neemt u dan contact op met de politie in Amersfoort via 0900-8844.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Op 16 januari zijn een 35-jarige man uit Utrecht en een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden rond 17.20 uur op de Kleine Haag in Amersfoort in verband met diefstal uit een winkel met huishoudelijke apparatuur en heling.

Zij hadden een hairstylingapparaat bij zich dat even te voor uit een winkel was gestolen. De twee zijn bekenden van de politie. De 35-jarige man verzette zich bij zijn aanhouding zodat de politie genoodzaakt was handboeien te gebruiken.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Op de Maanlander heeft de politie zaterdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 20.55 uur en bestuurder opvallend rijgedrag vertonen. De man reed wat roekeloos. Hierop werd besloten de bestuurder te controleren. Na een eerste blaastest bleek dat de 31-jarige bestuurder uit Bunschoten / Spakenburg te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees hier

665 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur naar huis gestuurd.