Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder gewond bij vechtpartij

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:46:09

BARNEVELD - Bij een vechtpartij tussen meerdere personen op de Schoutenstraat in Barneveld is in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een 27-jarige Barnevelder gewond geraakt. De man is met diverse verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in maar heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Rond kwart voor één die nacht werd bij de politie gemeld dat er een grote vechtpartij gaande zou zijn tussen een tiental personen op de Schoutenstraat. Toen agenten daar korte tijd later aankwamen bleek er niet meer gevochten te worden. Wel werd een grote groep mensen aangetroffen. Volgens verklaringen van enkelen zou er zojuist zijn gevochten. Daarbij werd de 27-jarige Barnevelder aangewezen als een van de betrokkenen. De man wilde er vandoor met zijn brommer maar dat kon door de agenten worden belet. Hij bleek onder meer een bebloed gezicht te hebben en op verschillende plaatsen verwondingen te hebben opgelopen. Ook maakte hij een verwarde indruk en dreigde met de agenten op de vuist te gaan. Nadat de man met behulp van pepperspray was overmeesterd werd hij per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak en de toedracht van de vechtpartij. Op basis van onder meer verklaringen van omstanders zou er bij de vechtpartij gebruik zijn gemaakt van steek- en slagwapens. In verband met het onderzoek roept de politie getuigen op te reageren. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken maar wel informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. (09-007698)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto tegen boom, bestuurder naar ziekenhuis

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:44:47

OTTERLO - Een 31-jarige automobilist uit Elspeet is zaterdagavond 17 januari in het ziekenhuis beland nadat hij in Otterlo tegen een boom was gereden. Onduidelijk is of de man daarbij letsel had opgelopen; de man is wel voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde rond zes uur op de Harderwijkerweg toen de Elspeter, kort voor een bocht in de weg, een lijnbus wilde inhalen. Toen er op dat moment tegenliggers aankwamen zou de man getracht hebben weer terug te gaan naar de rechter rijstrook. Daarbij zou hij met zijn wagen de bus geraakt hebben waarna hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom tot stilstand kwam. De buschauffeur, een 53-jarige man uit Harderwijk, was met de schrik vrij gekomen. Ook de buspassagiers waren ongedeerd gebleven. Volgens de politie was er van drankgebruik geen sprake. De toedracht van het ongeval wordt verder onderzocht door de Koninklijke Marechaussee omdat de Elspeter militair bleek te zijn. (09-007602)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto tegen lantaarnpaal, bestuurster gewond

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:44:07

EDE - Een 29-jarige automobiliste uit Ede is in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari op de Nieuwe Kazernelaan in haar woonplaats gewond geraakt nadat ze tegen een lantaarnpaal was gereden. De politie verdenkt de vrouw ervan onder invloed van alcohol te hebben gereden en heeft een bloedproef af laten nemen. Rond drie uur 's nachts bleek de Edese vanaf de Eikenlaan de Nieuwe Kazernelaan te zijn opgereden. Daarbij zou ze door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur zijn kwijtgeraakt en een lantaarnpaal hebben geramd. Bij aankomst van de politie bleek de Edese gewond. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Aangezien de vrouw niet in staat bleek een ademonderzoek te ondergaan is een bloedproef afgenomen omdat ze naar alcohol rook. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek is het rijbewijs van de Edese ingevorderd.
(09-007776)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:43:29

KOOTWIJKERBROEK - In een woning in Kootwijkerbroek heeft de politie zaterdagochtend 17 januari een dertigjarige man uit die plaats aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 22-jarige aanstaande ex-vrouw uit Ede bij een ruzie te hebben geslagen en geschopt. De twee bleken in een echtscheidingsprocedure te zijn verwikkeld. Daarover zou ruzie zijn ontstaan in de woning van de Kootwijkerbroeker toen de vrouw daar op bezoek was. De ruzie zou op een gegeven moment zijn uitgemond in een handgemeen. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de Kootwijkerbroeker aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De vrouw bleek enkele lichte verwondingen te hebben en deed aangifte. De man ontkende de mishandeling maar erkende wel dat er ruzie was geweest. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt. (09-007473)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Beschonken Wageningse (69) ramt drie auto's

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:42:57

WAGENINGEN - Een 69-jarige vrouw uit Wageningen is zaterdagavond door de politie in haar woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw zou rond half acht op een parkeerplaats aan het Plantsoen in beschonken toestand tegen enkele geparkeerde auto's zijn aangereden. Daarbij was overigens niemand gewond geraakt. Omstanders waarschuwden na de aanrijdingen de politie die constateerde dat de Wageningse kennelijk alcohol gedronken had. De vrouw bleek niet in staat een ademtest af te leggen waarop bloed werd afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan werd het rijbewijs van de Wageningse ingevorderd. In totaal vier auto's (inclusief de auto van de Wageningse zelf) bleken door de aanrijding schade te hebben opgelopen.
(09-007624)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:42:21

WAGENINGEN - De politie in Wageningen heeft zaterdagmiddag 17 januari een 28-jarige man uit Ede aangehouden na een verkeersruzie. De man zou daarbij een 35-jarige vrouw uit Wageningen hebben mishandeld. De ruzie zou zijn ontstaan op een parkeerplaats aan de Stadsbrink toen de Wageningse met haar auto achteruit reed. Volgens de Edenaar gebeurde dat kennelijk te wild en zou hij geclaxonneerd hebben toen er een aanrijding dreigde. Een woordenwisseling liep uit de hand, waarbij de Edenaar de vrouw enkele keren zou hebben geduwd en slaande bewegingen zou hebben gemaakt. Gewaarschuwde agenten hielde de Edenaar op aanwijzen van de vrouw en enkele omstanders aan. De man heeft de aantijgingen ontkend en is later na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(09-007236)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijzen ingevorderd na aanrijdingen met drankgebruik
Publicatiedatum: 18-1-2009 12:41:54

EDE - De politie in het district West-Veluwe Vallei heeft het afgelopen weekend van in totaal vier bestuurders het rijbewijs ingevorderd nadat ze in beschonken toestand betrokken waren geraakt bij aanrijdingen. In Wageningen raakte een 69-jarige vrouw zaterdag haar rijbewijs kwijt nadat ze op het Plantsoen in haar woonplaats onder invloed van alcohol tegen geparkeerde auto's was gebotst (zie persbericht elders op deze pagina). Datzelfde lot was een 29-jarige beschoren toen ze zaterdagnacht op de Nieuwe Kazernelaan een lantaarnpaal omver reed. Ook deze vrouw bleek gedronken te hebben (zie eveneens het persbericht elders op deze pagina). Vrijdagavond 16 januari hield de politie in Kootwijkerbroek een 21-jarige man uit die plaats aan wegens het rijden onder invloed. Hij zou op de Veluweweg een lantaarnpaal omver hebben gereden en bleek bovendien niet verzekerd. Bij de Kootwijkerbroeker werd een alcoholpromillage gemeten van 0,76. Voor een beginnend bestuurder ruim drieënhalf keer teveel. Een 44-jarige Edenaar raakte vrijdagavond 17 januari ook zijn rijbewijs kwijt. Hij bleek rond elf uur op de Stationsweg met zijn auto tegen een leegstaand pand te zijn gereden en reed door. Agenten troffen de man later thuis aan. Bij de Edenaar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,6 (drie keer de norm) (09-007284 / 007316)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Meisjes opgepakt na vandalisme

Publicatiedatum: 18-1-2009 12:41:00

EDE - De politie in Ede heeft zaterdagmiddag op het Museumplein twee meisjes opgepakt wegens vandalisme. De twee meisjes, een veertienjarige uit Driebergen-Rijsenburg en een vijftienjarige Lunterenaar, werden op heterdaad betrapt via de camerabeelden toen ze de wachtruimte van het station Ede aan het bekladden waren met een viltstift. De twee bekenden hun aandeel en zijn later met een boete naar huis gestuurd.
(09-007553)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053