Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Tilburg, 18-01-2009

Gewapende overval op tankstation

TILBURG: Op zaterdagavond 17 januari werd een benzinestation in Tilburg overvallen.
Het delict vond plaats rond 19.40 uur aan de Ringbaan-Zuid. Er raakte niemand gewond. De nog onbekende dader is nog voortvluchtig.

Op het moment van de overval was alleen een personeelslid (25 jaar) in de shop aanwezig.
Hij werd bedreigd door een onbekende gewapende man. De overvaller ging er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. Over de vluchtrichting is geen duidelijkheid. Het ging om een negroïde man die gekleed was in een groene jas en zwarte sportschoenen droeg.
Diverse gewaarschuwde politieagenten hebben meteen de directe omgeving afgezocht naar de voortvluchtige dader. Verder werd er direct in een straal van 1,5 km aan 1.469 deelnemers een SMS-Alert bericht verstuurd met daarin het verzoek om uit te kijken naar de dader en het advies om zelf geen actie te ondernemen. Van de pompmedewerker is een aangifte opgenomen. De technische recherche verrichtte een sporenonderzoek op de plaats van het delict. Daarnaast wordt er ook een buurtonderzoek ingesteld.
De controlepunten van een alcoholcontrole in Tilburg werden verplaatst en ingericht bij benzinestations.
Dit gebeurde ter preventie van overvallen en tot tevredenheid van het pomppersoneel.

Preventie:
De politie stelt vast dat overvallen momenteel in zijn algemeenheid gepleegd worden door veelal jonge daders die het vooral voorzien hebben op tankstations, cafetaria's en kleine ondernemers. Ze slaan veelal toe in de duisternis via een hit-and-run methode, op momenten dat er weinig of geen klanten zijn. Mocht u onverhoopt bij een overval aanwezig zijn, werk dan vooral mee en neem geen risico. Ondernemers wordt geadviseerd om PIN-transacties te stimuleren en de kassa regelmatig af te romen. Camerabeveiliging kan helpen bij de opsporing na een gepleegde overval.

De politie is waakzaam en alert maar kan daarbij uw hulp goed
gebruiken. Als u in de omgeving van een onderneming een verdachte situatie ziet, bel dan naar 0900-8844. Waar moet u aan denken? Bijvoorbeeld een persoon die verdacht lang voor een winkel staat en regelmatig naar binnen kijkt of iemand die uitgebreid de camera's bekijkt in een tankstation. Bel dan naar 0900-8844 en vertel de politiemedewerker waar en hoe laat u dit heeft gezien en geef een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de persoon. Indien u
daadwerkelijk getuige bent van een overval, belt u uiteraard meteen het alarmnummer 112.

De controlepunten van een alcoholcontrole in Tilburg werden verplaatst en ingericht bij benzinestations.
Dit gebeurde ter preventie van overvallen en tot tevredenheid van het pomppersoneel.

Politietoezicht in horecanacht: 13 arrestaties

TILBURG: Tijdens de horecanacht van zaterdag 17 januari op zondag 18 januari 2009 was er veel publiek aanwezig in de Tilburgse binnenstad. De politie was met geüniformeerde agenten en bikers aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd er toezicht gehouden door middel van cameratoezicht. Enkele kleine incidenten konden door de surveillerende agenten in de kiem gesmoord worden. Gedurende de nacht zijn 13 personen gearresteerd.

00.30: Vechtpartij: Bij een vechtpartij bij café op de Heuvelring werden vijf vechtersbazen opgepakt. Niemand deed aangifte. De vijf arrestanten moesten verhoord worden met behulp van een tolk in de Poolse taal. Ze kregen allemaal proces-verbaal en zijn na verhoor weer vrijgelaten.

00.30: Ordeverstoring: Drie mannen misdroegen zich in diverse cafés en waren op verschillende plaatsen buiten gezet. Ze kregen van de politie de opdracht om het centrum van Tilburg te verlaten. Toen ze daar geen gevolg aan gaven, werden ze alle drie gearresteerd.
Het gaat om een 28 en 41 jarige Tilburger en een 23 jarige man uit Kaatsheuvel

00.30 uur Belediging: Gedurende de nacht zijn drie personen opgepakt die zich bemoeiden met politiewerkzaamheden en daarbij de agenten beledigden. Ze scholden de agenten uit toen de agenten opstootjes wilden beteugelen.

02.45: Mishandeling: Een 18-jarige man sloeg een uitsmijter van een horecagelegenheid aan de Heuvelring tegen het gezicht. Dat deed hij omdat hem de toegang was ontzegd na een schermutseling binnen. In het kader van het project: 'Weekendje weg" is de verdachte in verzekering gesteld.

4.10 uur: Baldadigheid; Agenten zagen dat een man tweemaal tegen het glas van een
een telefooncel aan trapte op het Pieter Vreedeplein. De 27-jarige man kreeg proces-verbaal voor het plegen van baldadigheid.

Autoruit sneuvelt bij ruzie

TILBURG: Bij een ruzie op de Reeshofdijk sneuvelde op zondag 18 januari 2009 een autoruit. De benadeelde (een 34-jarige Bredanaar) kwam na een optreden in een horecagelegenheid naar buiten. Hij zag dat twee onbekende personen ruzie hadden in de nabijheid van zijn auto. Een van de twee mannen sloeg tijdens de woordenwisseling in deuk in de auto van de Bredanaar. Ook sneuvelde een autoruit.
De Bredanaar hield de vernieler tegen in afwachting van de komst van de politie. De verdachte is een 20-jarige inwoner van Tilburg. Ondanks getuigenverklaringen ontkent de man in alle toonaarden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

87 overtreders bij snelheidscontroles

TILBURG: Op Ringbaan-Zuid werden op zaterdagmiddag 17 januari
snelheidscontroles gehouden. Dat gebeurde door personeel van het Verkeershandhavingsteam van de Politie Midden en West Brabant. De resultaten:
Aantal passanten: 5.487
Max. toegestane snelheid: 70 km/u
Hoogst gemeten snelheid: 89 km/u
Aantal overtreders: 87

De Ringbaan (noord, zuid, oost en west) is één van de 10 trajecten waar de politie Midden en West-Brabant met intensief toezicht tracht om het aantal letselaanrijdingen terug te dringen. De wegen zijn gelegen binnen de bebouwde kom van Tilburg. In de directe omgeving van deze wegen bevinden zich winkelgebieden, steken voetgangers en fietser kruisingen over en spelen kinderen. De trajecten zijn gekozen op basis van ongevalanalyses en meet)ervaringen van de politie en de provincie Noord-Brabant. Reden voor het Verkeershandhavingsteam om extra inzet te plegen op dit traject. De politie zal op deze locaties intensief controleren op de vijf speerpunten: helm, gordel, rood licht, alcohol en snelheid.

HALT verwijzing voor late vuurwerkafstekertjes

GOIRLE: Twee minderjarigen kregen een verwijzing naar Bureau Halt. Een wijkagent betrapte hen zaterdagmiddag 17 januari bij het afsteken van illegaal vuurwerk op de Tilburgseweg in Goirle. De overtredertjes zijn 16 en 14 jaar oud en afkomstig uit Goirle
Het restant mochten ze inleveren bij de wijkagent.

Alcoholcontrole: 415 blaastesten en drie overtreders

TILBURG: Agenten van het Verkeershandhavingsteam hielden vrijdagavond 17 januari een alcoholcontrole. De controle werd gehouden tussen 14.00 en 23.00 uur
In het totaal werden er 415 blaastesten afgenomen op o.a. de
Heikantlaan, de Hart Van Brabantlaan, de Baroniebaan en de Ringbaan Zuid.

Op de Heikantlaan werden twee bestuurders aangehouden vanwege het rijden onder invloed,
Ze bliezen respectievelijk 525 ug/l en 350 ug/l. Op de Hart van Brabantlaan werd een automobilist aangehouden. Tijdens de ademanalyse in het politiebureau bleef hij onder de wettelijke limiet.
De alcoholcontrole werd tijdelijk afgebroken om actief mee te zoeken naar de verdachte van
een overval op de Ringbaan-Zuid.
Nadien werden de controlepunten verplaatst en ingericht bij
benzinestations.
Dit gebeurde ter preventie van overvallen en tot tevredenheid van het pomppersoneel.
Op de Baroniebaan is vervolgens nog een overtreder betrapt met een uitslag van 240 ugl.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-01-2009 15:54 | © Regio Midden en West Brabant |