KNHS


Staalservice Zuidbroek Trofee: Waldemar wint, Wendelrose nog steeds aan de leiding

18 januari 2009

De vierde wedstrijd van de Staalservice Zuidbroek Trophy voor tuigpaarden is verreden tijdens Zwolle International. Dit keer wist wederom KWPN hengst Waldemar (v.Patijn) van gebr. Van Manen en de heren Van Oort en Vonk met rijder Robbie van Dijk de rubriek te winnen.

Juryleden waren Jaap van der Meulen, het koppel Jan Greve en Roelie Bril en het koppel Klaas Jansen en Marry Lodewijk. In de eerste omloop schonken ze elitemerrie Wendelrose (v.Manno) van Jan Vink de kopplaats, maar de herkansing bracht Robbie van Dijk en Waldemar de winst. Met zijn grote ontspannen passen weet de hengst te imponeren.

Wendelrose en rijder Mark de Groot werden bij de herkansing naar plaats twee verdreven. Wenderose blijft Waldemar op de voet volgen en gaf alles maar vanavond was de merrie even wat minder vast. Via HJ (v. Roy M) en Fera Lueks wisten deze keer een fraaie derde plaats in de wacht te slepen. Derk Jan Mekkes mocht zijn Vitz Randall (v. Patijn) als vierde opstellen. Neon (v. Renovo) met Nico Calis en keurmerrie Aronica (v. Saffraan) met Harry Claassen bemachtigden respectievelijk de vijfde en zesde plaats.

Ondanks de overwinning van Waldemar in Zwolle, gaat Wendelrose met één punt voorsprong op Waldemar nog steeds aan de leiding in de strijd om de Staalservice Zuidbroek Trofee. De finale op 24 januari tijdens Jumping Amsterdam belooft bijzonder spannend te worden aangezien de in de finale behaalde punten dubbel tellen.

Voor meer informatie en uitslagen kijk op www.zwolleinternational.nl

Bron: persbericht Zwolle international