Ingezonden persbericht


Kunst en hebbedingetjes in museumwinkel

Persbericht 19 januari 2009

In de entree hal van Museum Elburg is de nieuwe Museumwinkel geopend. De winkel is toegankelijk zonder entreebewijs omdat het onderdeel is van de openbare ruimte van het museum. De winkel is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 17 uur en zaterdag van 11 tot 17 uur.

De Museumwinkel is een unieke plek om originele cadeaus te kopen. Belangrijke pijlers in het assortiment zijn speelgoed, sierraden en boeken. Meestal is het aanbod aangepast aan de lopende tentoonstellingen. Er zijn kunst- en geschiedenisboeken over Elburg, het museum en de omgeving verkrijgbaar. In de toekomst gaat de Museumwinkel meer uitgaven produceren die exclusief verbonden zijn aan het Museum en de tentoonstellingen. Er is een uitgebreid assortiment ansichtkaarten van het gebouw, omgeving en de collectie, gemaakt door fotograaf Marion Tatje en vormgeefster Cathy leijs. Bijzondere werken van kunstenaars als Olav Slingerland (keramiek), Mecky van den Brink (sierraden), Ineke Otte (sierraden), Divina van Koppen en Ine Keitz zijn te koop in de winkel. De winkel moet nu nog uitgebreid worden met typisch Elburgse producten.

De inkomsten verkregen uit de verkoop van producten worden gebruikt voor de ondersteuning van het museum en in het bijzonder voor de verwerving van nieuwe werken voor de collectie. Van 24 tot en met 31 januari 2009 krijgt de bezoeker bij een aankoop vanaf ¤ 5,- een kunstkaart cadeau!

Noot voor de redactie,