Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nationale Postcode Loterij, Union en Halfords werken samen

50.000 stoere stadsfietsen voor winnaars

50.000 winnaars in de Nationale Postcode Loterij zullen nog dit jaar op een stoere stadsfiets fietsen. Halfords, Union en Nationale Postcode Loterij hebben vandaag het contract ondertekend voor de levering van deze speciaal ontworpen Postcode Loterij Fiets. De loterijwinnaars krijgen deze fietsprijs op feestelijke wijze uitgereikt door Halfords, die de winnaars in hun woonplaats opzoekt.

Vanaf april 2009 maken deelnemers van de Nationale Postcode Loterij een jaar lang wekelijks kans op een speciaal voor de Loterij door Dutch Bicycle Group ontworpen stoere Union stadsfiets. Deze 'Postcode Loterij-fiets' valt op door zijn heel eigen design en opvallende kleurstelling en zijn bovendien individueel genummerd.

Niets Hollandser dan een fiets
Willem Marcelissen, algemeen directeur Halfords Nederland: "Al enkele jaren werken we nauw samen met het fietsmerk Union. Toen zij ons vroegen mee te werken aan een speciale fietsprijs voor de Nationale Postcode Loterij waren we daar snel uit. De Nationale Postcode Loterij is een klinkende naam, die veel goeds doet; met steun aan 57 goede doelen, waaronder vele 'groene' doelen. De nieuwe Union fiets kent niet alleen de kleur groen - één van de kleuren van de Postcode Loterij - maar wordt ook milieubewust geproduceerd. En uiteraard draagt fietsen bij aan zowel de persoonlijke conditie als aan schonere lucht voor alle keren dat de auto blijft staan. En nu ook de politiek actief oproept om meer te gaan fietsen, staat de fiets weer in het middelpunt van de belangstelling. Union ontwikkelde voor de prijzenactie deze speciale fiets waarvan er straks wekelijks circa duizend worden uitgereikt. Het is voor het eerst dat een speciale fiets voor de Postcode Loterij is ontwikkeld. Eigenlijk vreemd, want wat is er Hollandser dan een fiets? Zeker als het een ontwerp en fabrikaat van eigen bodem is. In deze samenwerking verzorgt Halfords de distributie. Dat gaan we doen op een feestelijke manier, bij de winnaars in de buurt. Straks doet een deel van Nederland gewoon de dagelijkse boodschappen op deze speciale tweewieler."

Over Halfords Nederland
Halfords is specialist in fietsen, fiets- en autoaccessoires. Daarnaast verkoopt Halfords navigatie- en caraudio systemen. Halfords biedt handige producten én diensten die oplossingen bieden voor onderweg met de fiets en de auto. Halfords heeft drie verschillende winkelformats, citystore, superstore en webstore en is daardoor nooit ver weg.

Over de Nationale Postcode Loterij
Vijftig procent van de bruto-opbrengst van de Nationale Postcode Loterij is bestemd voor het goede doel. Dankzij 2,5 miljoen deelnemers in 2008 aan de Postcode Loterij wordt er een recordbedrag van 244 miljoen euro verdeeld over meer dan 57 goededoelenorganisaties. Deze organisaties zijn werkzaam op het gebied van mens en natuur. Dit zijn onder meer de Clinton Foundation, Artsen zonder Grenzen, Natuurmonumenten, Oxfam Novib, Unicef en Stichting DOEN.

Over Union
Union is het A-merk binnen de Dutch Bicycle Group BV uit Schiedam, een van de grotere rijwielfabrikanten in Europa en met klanten binnen de tweewielerbranche en daarbuiten. Naast productie van diverse eigen merken en een groot aantal private labels is de Dutch Bicycle Group gespecialiseerd in het ontwerpen van fietsen en accessoires, geheel in eigen beheer en volgens specifieke wensen van de klant.

EINDE BERICHT