Gemeente Valkenswaard

bijeenkomst voor jonge sporters

Bijzonder bijeenkomst voor jonge sporters

Alcoholgebruik bij jongeren is een belangrijk onderwerp binnen sportverenigingen. Jongeren blijken op steeds jongere leeftijd alcohol te drinken. De gemeente Valkenswaard organiseert daarom een bijeenkomst over alcoholgebruik en misbruik op maandag 19 januari van 19.00 tot 21.00 uur in cultuurcentrum de Hofnar.

De bijeenkomst is educatief en informatief. Het programma is zeer gevarieerd en bestaat onder andere uit een theaterproductie. Het theaterstuk laat jongeren op interactieve wijze zien wat alcohol doet en laat jongeren nadenken over keuzes die ze kunnen maken. Verder zullen onder andere deskundigen de jongeren bewust te maken van de gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd. Het programma van deze avond is speciaal ontwikkeld voor sporters in de leeftijd van 14 jaar tot 16 jaar.

Het is erg belangrijk dat de verenigingen hun jeugdleden stimuleren om de bijeenkomst bij te wonen. Deelname aan deze bijzondere avond is gratis, maar moet wel vooraf aangemeld worden.

Op tijd aanmelden
Alle sportverenigingen in Valkenswaard hebben in de afgelopen week een brief gehad met informatie over deze bijeenkomst. Ook is enkele weken geleden bij een aantal Valkenswaardse sportverenigingen geïnventariseerd naar de behoefte van zo'n bijeenkomst. Die bleek erg groot, daarom worden sportverenigingen geadviseerd om zo spoedig mogelijk aan te melden. Ze kunnen een e-mail sturen met hierin het aantal deelnemers naar René Hendrikx, de Buurt- Onderwijs en Sportmedewerker van de gemeente Valkenswaard, e-mail rene.hendrikx@valkenswaard.nl of bellen naar 040-2083 469.