Gemeente Lingewaard


De gemeente Lingewaard gaat een gedeelte van haar rioolstelsels reinigen en inspecteren. Vanaf maandag 19 januari 2009 wordt de aanwezige riolering in de volgende werkgebieden gereinigd en geïnspecteerd:

Bemmel
wijk: Het Hoog
wijk: Plakse Wei
wijk: Klaverkamp
straat: Groenestraat-Ressensestraat

Huissen/Bemmel
Industrieterrein: t Pannenhuis
Straat: Karstraat (vanaf wijk t Zand tot aan de Linge)

Doornenburg
Buitengebied: Rijnstraat-Koffiemolen-Rijndijk

Totaal wordt er 39 kilometer, vuilwater- en hemelwaterriool, gereinigd en geïnspecteerd. Wij willen u zoveel mogelijk informeren over de uit te voeren werkzaamheden en eventuele ongemakken.

Wat gaat er gebeuren?
In opdracht van de gemeente Lingewaard gaat het bedrijf SITA Riool Service uit Duiven het rioolstelsel reinigen. De reiniging van het rioolstelsel gaat gepaard met een zeer hoge waterdruk om alle mogelijke aanwezige vervuiling te verwijderen. De reiniging is noodzakelijk om de doorstroming in het rioolstelsel te waarborgen. Na de reiniging wordt het rioolstelsel met een rijdende digitale videocamera geïnspecteerd

De totale werkzaamheden worden aaneengesloten uitgevoerd binnen een periode van 70 werkbare werkdagen. De werkzaamheden worden tussen 7:00 uur en 18:00 uur uitgevoerd. Op zon- en feestdagen wordt er niet gewerkt.

Wat merkt u hiervan?
Tijdens de reiniging zouden in uw woning een aantal kleine ongemakken ten gevolge van deze reiniging kunnen optreden die op eenvoudige wijze te voorkomen zijn. Tijdens de rioolreiniging kunnen er drukverschillen in het rioolstelsel ontstaan, deze overdruk kan via uw rioolhuisaansluiting verplaatst worden met als gevolg een bruisend water in uw toilet. Om dit opspatten van toiletwater te voorkomen kunt u een lege vuilniszak op de toiletpot plaatsen en het deksel naar beneden doen.

Een ander mogelijk gevolg is het leeg trekken van sifons/zwanenhalzen die onder wastafels geplaatst zijn. Hierdoor zou eventueel rioollucht uw woning kunnen binnen dringen wat een nare geur geeft. Als u de kraan even laat lopen is dit probleem direct verholpen. Uiteraard zal getracht worden de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

Wij adviseren u bij aankomst van de bedrijfswagens het toilet even niet te gebruiken en indien mogelijk niet de wasmachine aan te zetten. De bewoners, wonende in het betreffende gebied, worden ingelicht door een verspreide bewonersbrief waarin het een en ander nogmaals wordt omschreven.

Meer informatie
Binnenkort kunt u op de gemeentelijke internetsite van Lingewaard, informatie vinden over de planning van de verschillende gebieden. In verband met de winterse dagen is het momenteel nog niet mogelijk een planning te maken. Natuurlijk kunt u voor vragen altijd contact opnemen met de afdeling Ruimtelijk Beheer van de gemeente Lingewaard, telefoonnummer (026) 32 60 111.

download Locaties riolering