Gemeente Etten-Leur

Agenda van de opiniebijeenkomst

Gemeenteraad: Agenda van de opiniebijeenkomst op 19 januari

Het presidium van de gemeenteraad maakt bekend dat op maandag 19 januari aanstaande 's avonds vanaf 19.00 uur een openbare opiniebijeenkomst wordt gehouden. Van 19.00 uur tot 19.30 uur kunt u in de Schonckzaal op een informele wijze van gedachte wisselen met de raads- en burgerleden. Om 19.30 uur start de opiniebijeenkomst in de raadzaal.

Tijdens de opiniebijeenkomst komen de volgende onderwerpen aan de orde:

BESTUURLIJKE ZAKEN

* Voorstel over de benoeming van mevr. E.A.M. Marcelis en mevr. P.M.B. Evers - van Meer als plaatsvervangend griffier. (Toelichting: Met dit voorstel wordt beoogd de kwetsbaarheid van de griffie te verkleinen. De mogelijkheid wordt gecreëerd om genoemde medewerkers bij afwezigheid van de griffier of diens plaatsvervanger als griffier op te laten treden)
* Voorstel tot 2^e wijziging van de verordening op de heffing en invordering van leges 2009 (Toelichting: De tekst en tarieven met betrekking tot het beschikbaar stellen en verzenden van bestuursstukken dienen te worden aangepast naar aanleiding van het nieuwe vergadermodel)

* Voorstel tot aanpassing van de OZB tarieven 2009 (Toelichting: Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de tarieven 2009 van de onroerende zaakbelastingen te verlagen. In november jl. zijn de tarieven voorlopig vastgesteld. Nu alle panden voor het belastingjaar 2009 zijn getaxeerd en ingelezen, kan definitieve vaststelling van de tarieven gebeuren)

* Voorstel over de vaststelling van het voorkeursrecht ex Wet voorkeursrecht Gemeente voor de gebieden Middendonk Oost en Bankenstraat/Hoge Haansberg Zuid (Toelichting: Dit voorstel handelt alleen over de vestiging van het voorkeursrecht. In een later stadium zal de gemeenteraad bepalen of de gebieden al dan niet ontwikkeld gaan worden. Na het vestigen van het voorkeursrecht moeten eigenaren die hun eigendommen willen verkopen deze eerst aanbieden aan de gemeente)
* Voorstel over het rapport van de rekenkamercommissie "toezicht en handhaving in de openbare ruimte" (Toelichting: De rekenkamercommissie heeft onderzoek gedaan naar toezicht en handhaving in de openbare ruimte. Op basis van dit onderzoek heeft de rekenkamer conclusies en aanbevelingen geformuleerd. De raad wordt voorgesteld deze conclusies en aanbevelingen over te nemen)
* Voorstel over het beschikbaar stellen van krediet voor aankoop van gronden in de Groene Wig (Toelichting: Voorgesteld wordt een krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van twee onroerende zaken in de Groene Wig in verband met de plannen tot het realiseren van een sportpark in het gebied Groene Wig)
* Voorstel over het beschikbaar stellen van krediet voor aankoop van gronden in de Bankenstraat (Toelichting: Voorgesteld wordt een krediet beschikbaar te stellen voor de aankoop van één onroerende zaak gelegen aan de Bankenstraat)

* Ter informatie: Winterbrief (Toelichting: In de winterbrief rapporteert het college de raad over de afwijkingen in de begroting 2008 ten opzichten van de 2^e bestuursrapportage 2008 (= afwijkingen die ontstaan zijn tussen 1 september 2008 en 15 december 2008)

MAATSCHAPPELIJKE ZAKEN

* Voorstel over de vaststelling van de Verordening Langdurigheidstoeslag WWB 2009. (Toelichting: Als gevolg van de wijziging van de Wet Werk en Bijstand, moet de gemeente zelf bepalen welke inkomensgrens wordt gehanteerd voor de langdurigheidstoeslag. Voorgesteld wordt om als doelgroep voor de langdurigheidstoeslag aan te merken personen (vanaf 21 jaar en jonger dan 65 jaar) die drie jaar of langer een inkomen hebben dat maximaal gelijk is aan de bijstandsnorm plus EUR 150,00)
* Voorstel over de herijking van het subsidieproces en aanpassing van de subsidieverordening: (Toelichting: Er ligt een nieuwe subsidieverordening ter vaststelling voor. In deze verordening worden drie soorten subsidies onderscheiden te weten: waarderingssubsidies, incidentele subsidies en structurele subsidies. Tevens wordt in het voorstel aangegeven hoe het proces van subsidie-aanvraag en -verantwoording vorm wordt gegeven)

RUIMTELIJKE ZAKEN

* Voorstel over het ontwikkelen van een milieuvisie (Toelichting: Er ligt een voorstel voor een raadsopdracht (= opdracht van raad aan college) voor waarin wordt aangegeven welke onderwerpen in de op te stellen milieuvisie aan de orde komen en welke procedure gevolgd gaat worden om de milieuvisie op te stellen)


* Voorstel over het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het plangebied Egelhof (Toelichting: Dit voorstel bevestigt het voornemen om voor dit gebied het bestemmingsplan te herzien. De basis voor het nieuwe bestemmingsplan is een herinrichting met plaats voor maximaal 11 standplaatsen voor woonwagens, waarvan er vooralsnog 10 voor bewoning bedoeld zijn)

* Voorstel over het nemen van een nieuw voorbereidingsbesluit voor de locatie De Groene Wig (Toelichting: Dit voorstel bevestigt het voornemen om voor dit gebied het bestemmingsplan te herzien. In de Structuurvisie Plus is dit gebied aangewezen als locatie voor de mogelijke aanleg van een derde sportpark. Omdat het voorbereidingsbesluit op 20 februari 2009 afloopt en er voor die datum nog geen ontwerp bestemmingsplan gereed is, moet een nieuw besluit worden genomen)

Aansluitend aan de opiniebijeenkomst worden de voorstellen waarover overeenstemming bestaat, behandeld in een zeer korte raadsvergadering. Deze besluiten zijn dan officieel genomen en kunnen worden uitgevoerd.

De agenda inclusief bijlagen kan door alle belangstellenden vanaf maandag 12 januari 2009 worden ingezien in de openbare bibliotheek Etten-Leur, Anna van Berchemlaan 4 en in het informatiecentrum van het stadskantoor, Roosendaalseweg 4. Voor vragen kunt u zich wenden tot de griffie, tel: 076-5024365/5024367 of per e-mail: griffie@Etten-Leur.nl.

De volledige agenda is beschikbaar op deze website bij Bestuur & beleid > Gemeenteraad > Opiniebijeenkomsten > Alle vergaderingen in 2009 > 19 januari

Agenda opinieraad
Verordeningen

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl