Gemeente Hoorn

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Met ingang van 19 januari 2009 kunnen huizenbezitters in de gemeente Hoorn met financiële steun van de gemeente energie besparen. Vanaf deze datum kan namelijk subsidie worden aangevraagd als men bijvoorbeeld van zonne-energie gebruikt wil gaan maken of de woning wil isoleren. Zo wordt het nog aantrekkelijker om een woning energiezuiniger te maken!

Vooral oudere woningen zijn vaak slecht geïsoleerd, waardoor de bewoners zich geconfronteerd zien met een hoog energiegebruik. Door bijvoorbeeld muren of het dak te isoleren bereik je een flinke besparing in de stookkosten en woon je ook nog eens comfortabeler. De gemeente Hoorn heeft het klimaat hoog op de agenda gezet en wil inwoners helpen om energiebesparende maatregelen toe te passen. Met de subsidieverordening Subsidiëring Duurzame Energiepakket gemeente Hoorn 2008 wordt dit streven van de nodige daadkracht voorzien.

Voor wie?
De subsidie is voor eigenaar/bewoners van bestaande woningen binnen de gemeente Hoorn. Subsidie wordt alleen toegekend
* als de woning op het moment van de aanvraag is opgeleverd;
* als een aanvraag is ingediend voordat men maatregelen heeft getroffen;

* zolang het budget toereikend is.

Aanvragen
De subsidie kan vanaf maandag 19 januari worden aangevraagd bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hoorn, p/a Milieudienst Westfriesland, Postbus 2095, 1620 EB te Hoorn. Dit kan ook telefonisch (0229 28 46 40) of per e-mail (postbus@mdwf.nl). U krijgt het aanvraagformulier dan toegestuurd. Ook is het vanaf 19 januari mogelijk om het aanvraagformulier en informatie over de subsidievoorwaarden te downloaden van deze gemeentelijke website.
Laatste wijziging van deze pagina: 14 januari 2009