Stadsdeel Zeeburg

Eerste IJburgse tennisvereniging gestart met voorinschrijving

Persbericht Tennisvereniging IJburg

16 januari 2009
Vanaf 19 januari 2009 kunnen tennisliefhebbers op IJburg zich voorinschrijven bij de nieuwe tennisvereniging. Het is de ambitie van de nieuw op te richten tennisclub om ervoor te zorgen dat IJburg een sportfaciliteit rijker wordt.

Daarnaast wil de jongste tennisvereniging van Amsterdam een structurele bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de tennissport op IJburg. Toegankelijk voor een breed publiek, van jong tot oud, van hobbytennisser en toptennisser tot tennis voor mindervalide én al hun supporters. De tennisclub van de toekomst vóór en ván alle IJburgers. Waarbij twee elementen hand in hand gaan: sportiviteit en ontspanning.

Afhankelijk van de ontwikkelingen op IJburg hoopt de tennisvereniging in 2010 de eerste tenniswedstrijden te kunnen spelen.

Over tennisvereniging IJburg

Tennisvereniging IJburg heeft het afgelopen jaar diverse positieve gesprekken gevoerd met betrokken partijen zoals stadsdeel Zeeburg. Na deze inventariserende gesprekken is besloten de volgende stap te zetten en tennisvereniging IJburg op te richten. Met een zeer jonge en snel groeiende bevolkingssamenstelling is IJburg een kweekvijver voor talent. De tennisclub wil de verenigingsgedachte zo vormgeven dat die de jeugd ertoe beweegt om zich zowel op sportief- als op verenigingsniveau actief in te zetten.

De eerste georganiseerde activiteit was de `straattennis' middag op 11 oktober 2008 op het Joris Ivensplein. Met steun van de KNLTB en de afdeling sport van stadsdeel Zeeburg werden enkele mobiele tennisveldjes neergelegd. Ruim 100 enthousiaste kinderen hebben die middag drie uur lang fanatiek getennist onder begeleiding van tennisinstructeurs. Fatima Elatik, de nieuwe stadsdeelvoorzitter Zeeburg (destijds wethouder sport en cultuur), opende de activiteit door samen met één van de initiatiefnemers een balletje te slaan onder toeziend oog van oud stadsdeelvoorzitter Nico Papineau Salm.

Initiatiefnemers

Drie enthousiaste en gemotiveerde IJburgers van het eerste uur, Roy Dackus, Henk van der Pijl en Martijn Swijghuisen Reigersberg, hebben een gezamenlijke drive om een constructieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de wijk IJburg op sportief en sociaal gebied. Op dit moment ontbreekt het op IJburg aan tennisfaciliteiten. Zij delen de IJburgse mentaliteit tot vernieuwing en samen vormt deze `drie-eenheid' een complementair team waarbij het aan ondernemerschap, sportiviteit en creativiteit aan niets ontbreekt.

Aanmelden

Tennisliefhebbers kunnen zich aanmelden via
www.tennisverenigingijburg.nl.

Contact

Roy Dackus
M: 06 2123 1808
E: info@tennisverenigingijburg.nl