Gemeente Brummen


Maandagavond burgerdat centrum Eerbeek

(Oorspronkelijke publicatie datum: 16-01-2009)

Maandagavond 19 januari is het zover. Dan vindt het (eerste) burgerdebat plaats over het centrumplan van Eerbeek. De gemeente Brummen stelt dan aan individuele inwoners en ondernemers de vraag hoe het vernieuwde dorpscentrum van Eerbeek er uit zou moeten zien?

Het burgerdebat wordt gehouden in het voormalige pand van de Rabobank aan de Stuijvenburchstraat 153 in Eerbeek. Dit debat, dat duurt van 20.00 tot circa 22.00 uur, heeft tot doel om alle meningen en ideeën te polsen bij inwoners en individuele ondernemers in (het centrum van) Eerbeek. De geopperde ideeën, suggesties en andere informatie vormen belangrijke ingrediënten van het zgn. masterplan dat dit voorjaar wordt opgesteld.

Het burgerdebat start om exact 20.00 uur, maar iedereen kan al vanaf 19.30 uur terecht in het voormalige Rabobankgebouw voor een kopje koffie. Na een korte toelichting om 20.00 uur gaat iedereen in groepjes uiteen om in 'workshops' met elkaar informatie uit te wisselen en adviezen en ideeën te formuleren voor de inrichting van het dorpscentrum van Eerbeek. De belangrijkste resultaten worden uiteraard nog tijdens de avond in een plenaire bijeenkomst teruggekoppeld. De avond wordt afgesloten met een discussie en het maken van vervolgafspraken. Al met al is er dus volop gelegenheid voor alle Eerbekenaren om tijdens deze informatieve en (inter)actieve avond om de gemeente te laten weten welke kant het op moet met het dorpscentrum van Eerbeek. U bent dus van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen en mee te praten.

Eind 2008 heeft de gemeente samen met Woningstichting Eerbeek, Rotij Planontwikkeling en RaboBouwfonds een intentieovereenkomst getekend om samen een masterplan op te stellen voor het dorpscentrum van Eerbeek. In zo'n masterplan staan alle belangrijke zaken die van belang zijn voor de daadwerkelijke herinrichting van het centrum. Belangrijk onderdeel van deze overeenkomst is de betrokkenheid van zij die gebruik maken het dorpscentrum. De inwoners van Eerbeek en omgeving, de ondernemers en maatschappelijke instellingen.

Meer informatie over de ontwikkelingen rondom het centrum van Eerbeek vindt u op de speciale projectpagina.