Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (04-09)

16 januari 2009

College 2007

Openbare activiteiten van het college van burgemeester en wethouders van 19 tot en met 25 januari 2009.

Wethouder Hamerslag behandelt eerste aanvragen Rotterdampas Wethouder Hanneke Hamerslag neemt maandag 19 januari om 13.00 uur de eerste aanvragen voor de Rotterdampas in behandeling, in Wijkcentrum Maaswijk aan de M.R. Hoitsemastraat 2.
Met de Rotterdampas kan men een jaar lang meedoen aan allerlei activiteiten in Rotterdam en omstreken. De Rotterdampas geeft een flinke korting op toeristische attracties, musea, theaters, zwembaden en 10 euro reistegoed op het openbaar vervoer. De voorverkoop in Spijkenisse start op 19 januari en duurt tot 29 januari. Wie de Rotterdampas aanvraagt heeft een legitimatiebewijs en een pasfoto nodig. Op de voorverkooplocatie kan alleen gepind worden. Wie in aanmerking denkt te komen voor het lage tarief van EUR 5,--, dient een inkomensbewijs mee te nemen.

Wethouder Hamerslag opent Alzheimer Café Spijkenisse Wethouder Hanneke Hamerslag opent dinsdag 20 januari om 19.30 uur het Alzheimer Café Spijkenisse in ontmoetingsruimte Mei aan de Winston Churchilllaan 31. Het café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners zijn er van harte welkom. De toegang is gratis.

Wethouder Mijnans start buurtpreventieproject Schiekamp en Hoogwerf Wethouder Jan Willem Mijnans start woensdag 21 januari om 19.00 uur in Wijkcentrum Noord het nieuwe buurtpreventieproject van de wijken Schiekamp en Hoogwerf. Hij plaatst samen met het buurtpreventieteam een bord aan het begin van de Winston Churchilllaan.

Wethouder Lewis leidt jongerendebat `Spraakwater' Wethouder Marjolijne Lewis leidt vrijdag 23 januari van 22.00 tot 23.00 uur het jongerendebat `Spraakwater' in Jongerencentrum TexMex aan de Vredehofstraat 12-14. De jongeren debatteren over een aantal stellingen die te maken hebben met alcohol- en drugsgebruik.

Interne links


* Voorverkoop Rotterdampas in Spijkenisse op 19 januari van start