Politie Rotterdam Rijnmond

Zaterdag 17 januari 2009


* VUURWAPEN IN BESLAG GENOMEN NA ARRESTATIE

ROTTERDAM - Het arrestatieteam van de politie hield donderdagavond een man aan. De 30-jarige Rotterdammer wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van zijn vriendin in een woning aan de Oude Watering.
In de nacht van woensdag op donderdag zou hij zijn 19-jarige vriendin meerdere malen geslagen hebben. Daarnaast zou hij haar met een vuurwapen bedreigd hebben.
De verdachte is aangehouden door leden van het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond. Hij was op dat moment in het bezit van een vuurwapen. Het vuurwapen is in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hij wordt dinsdag voorgeleid.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA NEGEREN STOPTEKEN

Politiepersoneel heeft zaterdagochtend drie inzittenden van een auto aangehouden nadat zij, na het negeren van een stopteken, bijna een politieman van het biketeam hadden aangereden. Rond half acht 's ochtends wilden twee politiemensen van het biketeam op de West-Kruiskade de bestuurder controleren in een auto die langs de kant van de weg stond. De bestuurder reed echter weg, eerst om een politieman op de fiets heen. Een tweede politieman van het biketeam die al naast zijn fiets stond moest opzij springen om een aanrijding te voorkomen. Hij bleef ongedeerd. De fiets van de agent werd wel door de auto geraakt en tientallen meters meegesleurd. De bestuurder reed met hoge snelheid weg.
Op de Heer Bokelweg reed de auto met de drie verdachten tegen een paal. Een 25-jarige inzittende raakte licht gewond. Hij rende weg maar werd korte tijd later door politiepersoneel gearresteerd. De 24-jarige bestuurder en een 25-jarige bijrijder raakten bekneld. Zij moesten door de brandweer uit de auto worden geknipt. De bestuurder liep onder meer een beenbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De 25-jarige bijrijder liep diverse kneuzingen op en is eveneens naar een ziekenhuis gebracht. Bij de bestuurder wordt in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.
De recherche stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht.


* MAN IN WONING OVERVALLEN
SPIJKENISSE - De recherche is een onderzoek gestart naar een overval in een woning aan de Eikenlaan.
Rond half één in de nacht van vrijdag op zaterdag werd er aangebeld bij de 34-jarige bewoner. Toen hij de deur opendeed, stapte een aantal mannen de woning in. Op een gegeven moment werd de bewoner bedreigd met een vuurwapen. Met onder meer de televisie van de 34-jarige man gingen de daders er vandoor. De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen zetten dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen.
Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of surveillance tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers en heeft dit jaar al meerdere verdachten aangehouden. De aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. De politie en gemeente hebben vele maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk.
Aan winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal daarnaast zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis. Doe niet de deur open voor onbekenden die proberen met een smoes uw woning in te komen. De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch en innovatief gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* POLITIE ARRESTEERT VIER FIETSENDIEVEN
BARENDRECHT - Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagavond en zaterdagnacht in totaal vier fietsendieven aangehouden.
Rond tien uur vrijdagavond kreeg de politie de melding van een fietsendiefstal op de Riederlaan. In de straat zagen de agenten drie jongens weglopen, die gingen rennen toen zij de politie zagen. Na een korte achtervolging werden twee jongens gearresteerd. Op de Riedermorgen werden een fiets gevonden die mogelijk van diefstal afkomstig is.
Later die nacht werden twee 18-jarige mannen uit Den Haag gearresteerd op de Stationsweg. Dit gebeurde na een melding dat er brandje was in een fietsertunnel aan de Stationsweg. Na een onderzoek in de omgeving werden twee jongens aangehouden op in de fietsenstalling. Zij waren aan het rommelen met een fiets en verklaarden de fiets gevonden te hebben. De verdachten en de fiets zijn overgebracht naar het politiebureau.


* POLITIE ARRESTEERT DRIETAL VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdag kort voor middernacht drie mannen uit Vlaardingen (18, 18 en 19 jaar) gearresteerd voor openlijke geweldpleging. Rond half twaalf stelden agenten een onderzoek in na een melding dat op De Loper een telefooncel was vernield. Korte tijd later werden een aantal ruiten aan de Jean Monetring vernield. Dankzij het opgegeven signalement arresteerde de politie de drie mannen op de Bm Verkadesingel na een onderzoek in de omgeving.


* POLITIE ARRESTEERT ZESTAL NA VERNIELEN SCHOOLRUIT

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben vrijdagavond zes jongens uit Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek aangehouden voor openlijke geweldpleging. Tijdens een surveillance in een onopvallende politiewagen hoorden de politiemensen een hoop herrie vanaf een schoolplein aan de Vijverlaan. Nadat de auto was geparkeerd, zag een politieman dat er een balk door de ruit van de school werd gegooid. De groep jongeren ging er vandoor. Zes van hen, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar, werden na een achtervolging gearresteerd. Ze zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagmiddag, na een melding van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000), een onderzoek in een woning aan de Van Beethovensingel ingesteld.
In twee kamers werden hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 412 planten. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom en deed hiervan aangifte. Naar de eigenaar/bewoner wordt een nader onderzoek gedaan.


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
TARWEWIJK - Om de veiligheid in de wijk te vergroten hielden politieagenten van het wijkteam Tarwewijk donderdagmiddag en
-avond een ANPR-controle. Deze controle vond samen met de Rijksbelastingdienst en de Douane plaats. Op de Mijnsherenlaan zijn 1958 auto's gescand. Dit leverde 87 hits op. Door de politie zijn 9 bekeuringen uitgereikt voor het niet bij zich hebben voor een rij- en/of kentekenbewijs, het rijden met een verlopen APK keuring, het rijden met geblindeerde ramen en het foutief vervoeren van een kind ( niet in een zitje ). Tevens kregen twee mensen een bekeuring voor overlast op straat. Door de Rijksbelastingdienst is 63.349 euro geïnd. Tevens werd op 12 voertuigen beslag gelegd. De Douane controleerde 38 documenten op vervalsing.