Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Stichting Ouderenwerk IJsselmonde wordt IJsselWijs

Omdat ze voortaan alle burgers van IJsselmonde van dienst is

Sinds 1 januari 2009 zet de Stichting Ouderenwerk IJsselmonde (SOIJ) haar activiteiten voort onder de naam IJsselWijs (welzijn en maatschappelijke cliƫntondersteuning) Rotterdam IJsselmonde.

Dit heugelijke feit werd gevierd op 18 december jl tijdens de kerstborrel. Met een druk op de knop onthulde de portefeuillehouder Bram van Hemmen in het bijzijn van bestuur, directie, medewerkers en beleidsambtenaren de nieuwe naam IJsselWijs. Aansluitend werd er stijlvol getoast met een glas champagne en hield bestuurder Van Hemmen een motiverende, complimenteuze toespraak.

De stichting heeft de naam en statuten gewijzigd omdat voortaan niet meer alleen ouderen maar alle burgers van IJsselmonde van dienst te zijn met informatie, advies en ondersteuning.

Onder de vlag van IJsselWijs zullen de VraagWijzer, het Ouderenadvieswerk, Motto, het steunpunt Mantelzorg en de VitalteitsWijzer hun werkzaamheden verrichten. Alle medewerkers zijn met behoud van rechten en plichten overgegaan naar de nieuwe Stichting. De voorbereidingen hiertoe vonden vrij geruisloos plaats voor de werkvloer tijdens de laatste drie maanden van 2008. Aldus een tevreden voorzitter van IJsselWijs.