Gemeente Heiloo


Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen Oosterzij en de Oude Werf
keurmerk veilig ondernemen.JPG

De bedrijventerreinen Oude Werf en Oosterzij hebben vrijdag 16 januari allebei het Keurmerk Veilig Ondernemen gekregen. Dit betekent dat ondernemers, gemeente, politie, brandweer en andere belangrijke partners de handen ineen slaan om de veiligheid voor verschillende zaken op het bedrijventerrein te vergroten. De Oude Werf en Oosterzij kregen het Keurmerk Veilig Ondernemen tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ondernemersvereniging uitgereikt.

Vorig jaar zijn ondernemers, gemeente, politie en brandweer een werkgroep gestart om het keurmerk in de wacht te slepen. Ondernemend Heiloo Ondernemersvereniging (OHO) was hiervan de initiatiefnemer. Alle ondernemers is naar hun mening gevraagd over onderwerpen als beheer en onderhoud van wegen en groen, verkeer en aanpak criminaliteit. Hieruit bleek dat het wat betreft de veiligheid op beide bedrijventerreinen eigenlijk heel goed gaat.

Dingen die aangepakt gaan worden zijn onder meer de bebording op de terreinen, het schoonhouden van de wegen en het verbeteren van de verlichting op bedrijfspanden. Daarnaast zien de ondernemers graag dat er aandacht is voor de parkeerproblemen die er zijn en willen zij eventueel cameratoezicht.

Voor de samenwerking ondertekenden de verschillende partijen vrijdag 16 januari een convenant. Dat gebeurde tegelijk met de uitreiking van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Duurzame bedrijventerreinen

De gemeente Heiloo is actief bezig met haar bedrijventerreinen. In december 2008 werd het nieuwe bedrijventerrein Boekelermeer Zuid 3 officieel in gebruik genomen. Ook werkt de gemeente aan de bestaande terreinen, bijvoorbeeld aan de revitalisering van het bedrijventerrein Oosterzij. Zo werkt Heiloo toe naar duurzame nieuwe en bestaande bedrijfsterreinen.