Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 18 januari 2009


* ONDERZOEK OVERVAL KAPSALON
De recherche van het district West is een onderzoek gestart naar een overval op een kapsalon aan het Heimann Dullaertplein. De overval vond zaterdagavond rond kwart voor zeven plaats. Twee jongens bedreigden een medewerker met een mes en eisten geld. Omdat de vrouw ging gillen, renden de overvallers zonder buit weg. De politie heeft een sporenonderzoek in de zaak gedaan en een buurtonderzoek gehouden. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district West via telefoonnummer 0900-8844.
De aanpak van overvallen heeft voor de politie Rotterdam-Rijnmond de allerhoogste prioriteit en het is de politie dan ook alles aan gelegen om de verdachten aan te houden. Vele tientallen politiemensen zetten dag en nacht alles in het werk om dit voor elkaar te krijgen.
Zowel preventief door gericht en zichtbaar te surveilleren, denk hierbij aan de rondcirkelende helikopter of surveillance tijdens openings- en sluitingstijden en agenten die surveilleren in burgerkleding. Maar ook door onafgebroken recherchewerk om de daders te pakken. De politie arresteerde zo vorig jaar ruim 200 overvallers.
De aanpak van overvallen heeft prioriteit nummer 1. De politie en gemeente hebben vele maatregelen genomen en zoeken daarbij de samenwerking met winkeliers als het gaat om voorzorgsmaatregelen zoals bijvoorbeeld camerasystemen en de DNA-spray. Maar ook het tijdig afromen van geld is belangrijk.
Aan winkelend publiek en bewoners wordt gevraagd om altijd alert te zijn op verdachte omstandigheden. Betaal daarnaast zoveel mogelijk met de pinpas en zorg ervoor dat zo min mogelijk mensen afweten van de mogelijke aanwezigheid van waardevolle goederen of geldbedragen in uw woning/kluis. Doe niet de deur open voor onbekenden die proberen met een smoes uw woning in te komen. De politie gaat verder met de onderzoeken, preventieve acties en ontwikkelt zich hierbij ook op technologisch en innovatief gebied. Voor (potentiële) overvallers geldt dat zij door de politie, hetzij thuis of na het uitzitten van de gevangenisstraf, gewaarschuwd worden. De politie houdt ze in de gaten en zet alles op alles om verdachten van overvallen aan te houden.


* MAN GEARRESTEERD NA MISHANDELING ZWANGERE VROUW EN BIJTEN

POLITIEMAN
Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdagavond een 18-jarige Rotterdammer gearresteerd na het mishandelen van een 19-jarige zwangere vrouw. Hij verzette zich tijdens de arrestatie en beet een politieman. Rond acht uur kreeg de politie de melding dat op de Aesopusplaats een vrouw was mishandeld. Ter plaatse bleek dat de 19-jarige vrouw uit Dinteloord onenigheid had gekregen met de 18-jarige verdachte en door hem was geslagen. De Rotterdammer werd aangehouden. Hij verzette zich en beet een politieman in zijn arm en probeerde een andere politieman te stompen.
Na gebruik van pepperspray werd de verdachte geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld.
De aanleiding van de ruzie tussen het tweetal ligt in de relationele sfeer.


* MAN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Een 77-jarige man uit Capelle aan den IJssel is zaterdagavond zwaar gewond geraakt na een aanrijding op de Kralingseweg. De 64-jarige voetganger stak rond zeven uur de weg over en werd hierbij aangereden door een auto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Het slachtoffer liep zwaar hoofdletsel op en is overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam.
De Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van deze aanrijding.


* 16 AANHOUDINGEN NA ALCOHOLCONTROLES
VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Om de verkeersveiligheid te vergroten heeft de politie afgelopen nacht diverse alcoholcontroles gehouden. Hierbij zijn 16 mensen aangehouden. Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de Polistraat en de Mr LA Kesperweg in Vlaardingen gecontroleerd.
Tussen zes uur 's avonds en één uur 's nachts moesten 1157 personen een blaastest afleggen waarna 11 bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Vier rijbewijzen, waarvan 1 beginnend bestuurder, werden vanwege de hoogte van het gemeten alcoholpromillage ingevorderd. Hoogst gemeten waarde: 675 ug/l.
Op de Spinozaweg en de Olympiaweg in Rotterdam zijn 491 bestuurders gecontroleerd. Zeven bestuurders, waarvan 2 beginnend, werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op de Langenhorst in Rotterdam werd zaterdagavond kort voor middernacht een 32-jarige automobiliste uit Rotterdam voor controle staande gehouden. Zij bleek tijdens een blaastest teveel gedronken te hebben (930 ug/l). De vrouw werd aangehouden en het rijbewijs ingevorderd. Zij zal zich bij de rechter moeten verantwoorden.


* POLITIE HOUDT JONGENS AAN NA VEROORZAKEN GEVAARLIJKE

VERKEERSSITUATIE
VLAARDINGEN - Surveillerende politiemensen van het district Waterweg-Noord zagen zaterdagavond dat twee jongens en een meisje twee stalen emballagewagens op beide weghelften van de Marnixlaan zetten. Er ontstond een gevaarlijke situatie omdat weggebruikers de wagens moesten ontwijken. De politie hield het drietal (een 15-jarig meisje uit Vlaardingen, een 15-jarige jongen uit Vlaardingen en een jongen van 12 uit De Lier) staande en bracht de ouders op de hoogte. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen het drietal en ze zijn doorverwezen naar HALT.
De emballagewagens waren afkomstig van een nabijgelegen supermarkt.


* POGING BEROVING
MAASSLUIS - De recherche van het district Waterweg-Noord onderzoekt een poging beroving op de Einsteindreef. Zaterdagavond rond half negen passeerde een 57-jarige fietsster uit Maassluis een groepje jongens. Eén van de jongens rende achter de vrouw aan en stopte zijn hand in haar fietstas. Het slachtoffer riep meteen luid 'politie' waarop de dader er zonder buit vandoor ging. De politie stelt een nader onderzoek in de verdachten.


* BESTUURDER AANGEHOUDEN NA ONGEVAL
Een 20-jarige automobilist uit Rotterdam is zondagochtend kort na zes uur aangehouden na een ongeval op de Groene Kruisweg. De Rotterdammer was ter hoogte van de Spijkenisserbrug tegen een paal gereden waarna de auto in een greppel terecht was gekomen. De auto raakte total los en brokstukken van de auto lagen verspreid over de rijbaan. De bestuurder was licht gewond. Na een blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De rijbaan in de richting van Hoogvliet is enige tijd afgesloten geweest voor opruimwerkzaamheden.