Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 18-01-2009

Aangehouden voor belediging agenten

ZEIST- Op vrijdag 16 januari rond 14.30 uur is een 34-jarige man uit Huis ter Heide aangehouden op de Montaubanstraat in verband met belediging van agenten.

Bij een verkeerscontrole op de Montaubanstraat kon zijn vriendin noch haar rijbewijs noch enige andere legitimatie tonen.

Aangezien ze aangaf dat zij ziek kind thuis had en een ander kind van school moest halen, kreeg ze de gelegenheid om iemand te bellen die met haar rijbewijs langs zou komen zodat ze haar kinderen niet te lang hoefde te laten wachten.

Na enige tijd kwam haar 34-jarige vriend uit Huis ter Heide het rijbewijs brengen. Deze vond het nodig de politieagenten te beledigen. Daarop is de man aangehouden.

Bromfietser onder invloed

MAARTENSDIJK Op de Achterweteringseweg heeft de politie in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een jongen aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op Achterweteringseweg een bromfietser rijden. De 17-jarige bestuurder uit Westbroek werd gecontroleerd. Uit de eerste blaastest bleek dat de jongen te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 600 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Aangehouden voor vernieling

ZEIST Op de Prof. Lozentzlaan heeft de politie zaterdagnacht twee mannen aangehouden omdat zij spiegels van autos hadden vernield.

Door getuigen werd rond 05.15 uur naar de politie gebeld omdat men had gezien dat twee mannen bij twee autos de spiegels hadden vernield. Ter plaatse waren de verdachten gevlogen. Getuigen konden de agenten aanwijzen waar de verdachten naar binnen waren gegaan. Bij de woning werden twee mannen 20 en 21 jaar uit Steeg en Ellecom aangehouden. De twee worden verdacht van het plegen van de vernielingen.

Vrouw met fiets op de snelweg

MAARTENSDIJK De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een vrouw met haar fiets van de snelweg afgehaald.

Door getuigen werd rond 00.05 uur naar de politie gebeld omdat zij hadden gezien dat een vrouw met haar fiets over de vluchtstrook reed. Ter plaatse troffen agenten de meldster en een vrouw met een fiets aan. De vrouw, 42-jaar uit Utrecht, werd van de snelweg afgeleid en op het fietspad aan de Koningin Wilhelminaweg neergezet. Na een blaastest bleek dat zij te veel gedronken had. Zij kreeg van de agenten een rijverbod tot 06.00 uur. Na 10 minuten zagen de agenten de vrouw weer rijden. Hierop werd zij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongen aangehouden voor auto-inbraak

DRIEBERGEN/RIJSENBURG In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 januari heeft de politie met een warmtebeeldkijker een jongen in de omgeving van het station Driebergen

aangehouden, omdat hij in een auto had ingebroken.

Rond 04.45 uur kreeg de politie een melding van agenten van de spoorwegpolitie dat er mogelijk was ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Stationsweg. Ter plaatse kregen de agenten het signalement door en begonnen in de omgeving uit te kijken naar de verdachte. Door gebruik te maken van een warmtebeeldkijker zagen agenten de verdachte tussen twee gebouwen op een industrieterrein staan.

De jongen zette het op een lopen, maar koos de verkeerde richting en liep rechtstreeks in de handen van de politie. De 15-jarige autokraker werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij gesignaleerd stond.