Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 10.45 uur

Utrecht, 18-01-2009

Verkeerscontrole

VREELAND/BREUKELEN -Op 17 januari tussen 20.30 en 23.15 uur heeft de politie op drie locaties in Vreeland en Breukelen automobilisten gecontroleerd samen met de Belastingdienst.

Op de Provincialeweg N201 in Vreeland, en op de Straatweg en bij de brugoprit in Breukelen controleerde de politie automobilisten op alcoholgebruik en openstaande zaken.

Ongeveer 800 mensen moesten een blaastest doen. De hoogst gemeten waarde bij de ademanalyse was 410 ug/l.

In totaal werd er voor ruim 31000 euro aan openstaande vorderingen bij de belasting beslag gelegd.

Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor: te hard rijden (6 x), niet voeren van fietsverlichting, wisselen van rijstrook zonder overige verkeer voor te laten gaan en bumper kleven.

Man aangehouden

WOERDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een man aangehouden omdat hij een agent een kopstoot had gegeven.

Een horecagelegenheid aan de Stationsweg belde rond 03.35 uur naar de politie omdat een lastige klant zojuist uit de zaak was gezet. Ter plaatse trof een agent de 20-jarige lastige klant buiten aan. De man wilde niet meewerken en gedroeg zich lastig. Omdat hij niet naar de agent luisterde, duwde de agent hem in de richting waarin hij moest lopen.

Hierop draaide hij zich om en ging vlak voor de agent staan en gaf een kopstoot. Hierop werd hij direct aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau. De agent kon na doktersbehandeling weer naar huis.

Aangehouden onder invloed

KAMERIK Op de Overstek heeft de politie in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 januari een vrouw aangehouden omdat zij onder invloed in haar auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten omstreeks 02.50 uur een 45-jarige bestuurster uit Kamerik. Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 490 ug/l uit. De vrouw kreeg buiten een proces-verbaal ook een algehele rijontzegging van vier uur.