Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht, 19-01-2009

Autos in de brand

UTRECHT Zondagavond 18 januari brak er op de Roelantdreef brand uit in twee geparkeerde autos. De politie vermoedt brandstichting.

Rond 23.45 uur kreeg de politie een melding dat meerdere voertuigen in de brand stonden onder de woningen aan de Roelantdreef. Ter plaatse troffen agenten twee autos aan die door de brandweer geblust werden. Meerdere bewoners kwamen naar buiten met ademhalingsproblemen. De Brandweer heeft een aantal woningen opengebroken om te kijken of er mogelijk nog mensen binnen waren.

Twee bewoners moesten voor onderzoek mee naar het ziekenhuis. Beide autos brandden volledig uit. Twee andere autos liepen schroeischade op. Omstreeks 01.10 uur konden de bewoners weer hun woningen in. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en vraagt getuige(n) zich te melden bij bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder dronken van A2 gehaald

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een automobilist die onder invloed in zijn auto over de Rijksweg A2 reed aangehouden.

Omstreeks 06.15 uur belde een politieagent in zijn vrije tijd naar de meldkamer. Hij reed achter een auto over de Rijksweg A2 en had het vermoedde dat de bestuurder onder invloed verkeerde. De automobilist remde bij elke afrit af en ging bijna stapvoets rijden, om vervolgens weer met een gangetje van 60 à 70 km/u door te rijden.

Net na Verkeersplein Hooggelegen zette de man zijn auto even stil op de vluchtstrook. Vervolgens reed hij weer door en nam de afslag Lage Weide. Bovenaan de afslag zette de man zijn richtingaanwijzer uit naar rechts maar sorteerde links voor. Uiteindelijk reed hij rechtdoor de Rijksweg A2 weer op. Na de afrit Vleuten werd de 54-jarige automobilist uit Utrecht aan de kant gezet. De man was rondom dronken.

Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 810 ug/l uit. Tevens werd duidelijk dat de man al eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren vanwege het rijden onder invloed. Met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur kon hij weer naar huis.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Twijnstraat heeft de politie zondagavond een man aangehouden die een diefstal had gepleegd.

Het personeel van de winkel belde omstreeks 19.35 uur naar de politie omdat zij een winkeldief hadden aangehouden. Ter plaatse troffen agenten een 32-jarige man uit Polen aan. De man had in de winkel een fles sterke drank kapot gegooid en appels lopen eten. Onder zijn jas werden diverse levensmiddelen aangetroffen, die niet afgerekend waren. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.