Politie Groningen

Zondag 18 januari 2009

Provincie Groningen, 18-01-2009

Haren: spoor van vernielingen in het dorp

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Haren onder andere aan de Henricus Muntinglaan, de Scheperweg, de Molenweg en de Kromme Elleboog door nog onbekenden meerdere vernielingen aangericht. Zo werd een raam van een invalidenauto en twee personenautos vernield, een ruit van een garagedeur ingegooid (waarbij een motorfiets beschadigd raakte) en zijn meerdere autospiegels vernield. De politie verzoekt mensen die hun spullen beschadigd aantreffen aangifte te doen. Daarnaast hoopt de politie met mensen in contact te komen die getuige zijn geweest van deze vernielingen. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Groningen: drie horecabezoekers aangehouden

Een 40-jarige man uit Peize is samen met een 26 en 35-jarige stadjer door de politie op de Grote Kromme Elleboog in Groningen aangehouden. De oudste van het stel gedroeg zich in een kroeg vervelend naar medewerkers en klanten. De medewerkers wilden dat de man vertrok, maar dat deed hij niet. Samen met de agenten werd de man daarop gevorderd de horecagelegenheid te verlaten. Een aantal andere mensen in de kroeg vonden het grote onzin dat de Peizenaar de kroeg moest verlaten. Zij maakten de agenten het werk moeilijk door tussen de man en de politie in te gaan staan. Toen de agenten de man buiten het café wilden aanhouden keerde een groep van vijftien personen zich op straat opnieuw tegen de dienders. Assistentie van collegas was nodig om het drietal in te rekenen. De 26-jarige man werd aangehouden omdat hij de agenten belemmerde tijdens hun optreden. De 35-jarige stadjer uitte richting de politie beledigende woorden. De drie mannen zijn ingesloten. Er wordt tegen hen proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: twee mannen aangehouden voor mishandeling

Een 31-jarige man uit Groningen is samen met een kornuit, een 25-jarige man uit de stad, door de politie aangehouden op de Grote Markt in Groningen. De twee zochten, zoals het nu lijkt zonder aanleiding, ruzie met twee andere stappers, een 26-jarige man uit Meppel en een 25-jarige man uit Groningen. De 25-jarige verdachte schopt het 25-jarige slachtoffer tegen zijn benen. Vervolgens sloeg de man het 26-jarige slachtoffer in het gezicht. Toen het slachtoffer verhaal ging halen kreeg hij nog meer klappen in zijn gezicht van de 31-jarige verdachte. Beide mannen moesten de nacht in de cel doorbrengen. Het 26-jarige slachtoffer liep een forse wond aan zijn hoofd op. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Tegen de twee daders maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: politie arresteert baldadige jongen

Een 16-jarige jongen uit Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden in de Peperstraat in Groningen. De vandaal sloeg hard op een raam van een winkel aan de Peperstraat, waardoor deze brak. Hij kreeg een bekeuring voor baldadigheid en zal de schade moeten betalen.

Groningen: winkeldief door politie aangehouden

Een 42-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagmiddag aangehouden in een winkel aan de Groningerweg in de stad. De verdachte wilde spullen met een waarde van 61,93 euro zonder te betalen mee nemen. Zij kreeg van de politie een boete van 250 euro en van de winkel een toegangsverbod van 1 jaar.

Harkstede: aanhouding na ruzie

Een 38-jarige man uit Harkstede is zaterdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden in verband met een mishandeling. De verdachte had ruzie met twee dorpsgenoten, een 19 en 20-jarige man. Daarbij stak de dader de beide mannen met een scherp voorwerp. De twee liepen lichte verwondingen op die snel konden worden behandeld. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Vooralsnog is de aanleiding van de ruzie onbekend.

Appingedam: roekenloze bromfietser gearresteerd

Een 22-jarige man uit Appingedam is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Holwierderweg in Appingedam. De bestuurder gaf op de Provincialeweg geen gehoor aan het stopteken van een motoragent. De verdachte had een reden om er vandoor te gaan. Hij bleek even daarvoor betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. Op het politiebureau bleek dat de man ook nog te diep in het glaasje had gekeken. Hij bleek 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De bromfietser mocht de nacht in de cel doorbrengen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: onwel geworden bestuurder rijdt in sloot

Een 41-jarige Nederlandse automobilist uit het Duitse Bockhorst voelde zich zaterdagmiddag tijdens het rijden niet goed worden. Nog voordat hij bij het benzinestation aan de Beertsterweg in Winschoten kon stoppen raakte hij met zijn auto van de weg. Hij reed door een heg, over een fietspad door een berm en belandde uiteindelijk in de sloot. Van het ongeval kan de man zich niets meer herinneren. Hij kwam nadat hij in de sloot was beland pas weer bij kennis en wist toen zelfstandig uit zijn auto te klimmen. Ambulancepersoneel ontfermde zich over het slachtoffer. Hij kon na een behandeling weer naar huis.

Leek: sarrende man aangehouden

Een 20-jarige man uit Leek is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op De Schelp in Leek. Op het moment dat de politie bemiddelde in een ruzie op straat vond de man het nodig een van de agenten woordelijk te beledigen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar troffen de agenten een ijzeren boksbeugel in zijn zak aan. Hij moest de nacht in een cel doorbrengen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. De boksbeugel is in beslaggenomen.

Provincie Groningen: politie arresteert dronken automobilisten

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op meerdere locaties controles uitgevoerd op het gebruik van alcohol tijdens het rijden.

Een 32-jarige man uit Nieuw Beerta is gecontroleerd op de Beertsterweg in Winschoten. De man bleek na een blaastest ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Een 35-jarige man uit Ten Boer is gecontroleerd op de Boersterweg in zijn woonplaats. De man bleek na een blaastest ruim 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Een 22-jarige man uit Oude Pekela is gecontroleerd op het Burgermeester Schonfeldplein in Winschoten. De man bleek na een blaastest ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij was beginnend bestuurder en daarnaast bleek dat zijn rijbewijs in verband met eerdere overtredingen al ongeldig was verklaard. Hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Een 25-jarige man uit Holwierde is gecontroleerd op de Weg naar den Dam in Delfzijl. De man bleek na een blaastest ruim 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van negen uur.

Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.