Gemeente Schouwen-Duiveland


Zierikzee

Werkzaamheden Hoofdpoortstraat, Zierikzee

Publicatiedatum: 19 januari 2009
Datum laatst gewijzigd: 19 januari 2009


- PERSBERICHT -

Datum

vrijdag 16 januari 2009

K. Paauwe (projectleider); tel. 0111 452 450

Tijdelijke wegafsluiting onvermijdelijk

HOOFDPOORTSTRAAT EN ZIJSTRATEN GAAN OP DE SCHOP

Zierikzee. Deze week wordt een begin gemaakt met de rioleringswerkzaamheden in de Hoofdpoortstraat. Deze werkzaamheden duren, afhankelijk van het weer, tot uiterlijk 12 april. Tijdens een deel van de werkzaamheden is de Hoofdpoortstraat voor alle verkeer afgesloten. Met politie, ondernemersverenigingen en omwonenden zijn omleidingen besproken.

Het werk wordt in fases uitgevoerd. In de periode van 12 januari tot 2 februari gaat het gedeelte tussen gracht en de Ravestraat op de schop. In deze periode is verkeer naar de binnenstad via de Hoofdpoortstraat mogelijk.

In de periode van 2 februari tot medio maart volgen de rioleringswerkzaamheden in het overige gedeelte van de Hoofdpoortstraat. In deze periode is de Hoofdpoortstraat volledig voor alle verkeer afgesloten. Personenauto's kunnen via de Ravestraat het centrum bereiken. Voor vrachtverkeer geldt een omleidingsroute via de Weststraat. Die omleiding is alleen geschikt voor vrachtwagens korter dan 8 meter . Vrachtwagens langer dan 8 meter kunnen de binnenstad niet in, ook niet via deze omleidingsroute.

Van medio maart tot uiterlijk 15 mei verplaatsen de werkzaamheden zich naar de Breedstraat, Ravestraat, Zevenhuisstraat en Krepelstraat/Schuttershofstraat.

De werkzaamheden bestaan uit het renoveren, vernieuwen en verplaatsen van de riolering.

In de Hoofdpoortstraat (aan de zijde met oneven huisnummers) vervalt de aansluiting op de riolering in de achtertuinen. Deze woningen worden op de nieuwe riolering in de Hoofdpoortstraat aangesloten. Aan het begin van de Hoofdpoortstraat (lage gedeelte) wordt het hemelwater verzameld en volgens via het riool richting gracht afgevoerd.

In het achterpad tussen de Hoofdpoortstraat en de Schuttershofstraat wordt de riolering gerenoveerd. In de Breedstraat wordt een geheel nieuwe riolering aangebracht.

Met deze werkzaamheden is een bedrag van ca. 500.000 euro gemoeid.